Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέες τουρκικές απειλές: Τραβάει το σχοινί ο Ακάρ – Κοιταχτείτε στον καθρέφτη, είστε υποκριτές

Μίλησε ξανά για «Δυτική Θράκη» και τη «μειονότητα στην περιοχή»

Τη σκυτάλη
στον μαραθώνιο των τουρκικών προκλήσεων πήρε σήμερα, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ.

Μεταξύ άλλων, «συμβούλευσε» την Ελλάδα να «ξανακοιτάξει την ιστορία», να μην την επαναλαμβάνει και να είναι έξυπνη. Επίσης, είπε σε εκδήλωση ότι η Τουρκία κάνει μεγάλες προσπάθειες και υπομονή για να λύσει τα προβλήματα ειρηνικά, αλλά «παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αποτρέψουμε».

Επιπλέον, κατηγόρησε την Ελλάδα γιατί ενημερώνει τους συμμάχους της και έκανε λόγο για υποκρισία. «Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε γεγονός, να συκοφαντούν και να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να διαμαρτύρονται για την Τουρκία σε τρίτους. Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να λέμε ότι ακολουθείται μια υποκριτική πολιτική. Από τη μία εμείς επιμένουμε στο διάλογο και δείχνουν να ανταποκρίνονται σε αυτό, αλλά όταν είναι μόνοι συνηθίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία λέγοντας ψέματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είδαν το λάθος»

 «Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τα προσωπικά τους συμφέροντα και την εσωτερική πολιτική. Από την άλλη, κάποιοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, απόστρατοι και λογικοί Έλληνες είδαν το λάθος εδώ και άρχισαν να το εκφράζουν προφορικά και γραπτά», είπε στη συνέχεια ο Ακάρ.

Για το περιστατικό με το πλοίο ανοιχτά του Τσανάκαλε, που οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκε πυρά από το ελληνικό λιμενικό, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Οι πολιτικοί στην Ελλάδα κατηγορούν την Τουρκία για επιθετικότητα. Τι είναι αυτό αν όχι υποκρισία; Έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους; Αν κοιτάξουν, θα δουν την αλήθεια και ίσως ντρέπονται».

«Ας μιλήσουμε»

Αναφερόμενος στα νησιά, τα οποία η Τουρκία ανοιχτά αμφισβητεί, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Ο εναέριος χώρος σας είναι αυτό που είναι τα χωρικά σας ύδατα. Λένε, “όχι, τα χωρικά μας ύδατα είναι 6 μίλια, ο εναέριος χώρος μας είναι 10 μίλια”. Τα προβλήματα περιμένουν ένα ένα. Αφού υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, λέμε ας μιλήσουμε, ας βρεθούμε».

Ο Ακάρ δεν απέφυγε να επαναλάβει και τα όσα ισχυρίζεται η Άγκυρα για «λοκάρισμα» των F-16 της, που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, με τους S-300 που διαθέτει η χώρα μας.

Επιπλέον, ο Ακάρ μίλησε ξανά για «Δυτική Θράκη» και κατηγόρησε τη χώρα μας πως «σφετερίζεται» τα δικαιώματα και τους νόμους της μειονότητας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ