Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Η γνωριμία του πρωθυπουργού με τον σκύλο του Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων (Εικόνες)

Στο περιθώριο της πρόσφατης συνάντησης με τον πρόεδρο της Γαλλίας

Στο Παρίσι βρέθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στο περιθώριο των κρίσιμων συνομιλιών για τις εξελίξεις το «καυτό» ενεργειακό μέτωπο και τα ελληνοτουρκικά,  ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γαλλίας με το συμπαθέστατο «πρώτο σκυλάκι» της χώρας.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάιδεψε το γλυκύτατο τετράποδο.

O Nemo είναι ένας μαύρος σκύλος, διασταύρωση γκριφόν με λαμπραντόρ, τον οποίο υιοθέτησε ο Μακρόν μαζί με την σύζυγο του Μπριζίτ, το 2017.

Από το 2017

«Με την Μπριζίτ μαζέψαμε τον Nemo τον Αύγουστο του 2017. Αγωνιστείτε και εσείς ενάντια στην εγκατάλειψη των κατοικιδίων μας και υιοθετήστε!», είχε γράψει στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος όταν μπήκε στη ζωή του το συμπαθές τετράποδο.

Στο τζάκι

Ο Nemo είχε γίνει ευρέως γνωστός το 2017, όταν ούρησε στο τζάκι μέσα στο Μέγαρο των Ηλυσίων και μπροστά στις κάμερες, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος συνομιλούσε με μέλη της κυβέρνησής του. Η συζήτηση διακόπηκε, ενώ ο Μακρόν και οι υπουργοί του αντιμετώπισαν το περιστατικό με χιούμορ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)