Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Για 9η συνεχή χρονιά ο αγώνας Corfu Old Town Trail

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ Μερόπη Υδραίου με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:

Για 9η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί και φέτος στην πόλη της Κέρκυρας ο αγώνας Corfu Old Town Trail το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Corfu Mountain Trail, με την υποστήριξη πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών συλλόγων και φορέων.

Την ανακοίνωση διεξαγωγής του αγώνα έκαναν σήμερα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Χρυσούλα Τόμπρου και ο πρόεδρος του Corfu Mountain Trail Βασίλης Αλαμάνος σε κοινή συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ. Στις σχετικές δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα βασικά στοιχεία της διοργάνωσης και κάλεσαν όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή τη μικρή γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, με την παρουσία χορωδιών και μουσικών συνόλων, συνδυάζοντας έτσι τον Αθλητισμό με την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας.

O αγώνας αφορά σε διαδρομές απόστασης 14χλμ και  6χλμ και μια περιπατητική, αντίστοιχα,  7 χιλιομέτρων με ξεναγό. Η εκκίνηση του αγώνα γίνει στην πλατεία Λιστόν στις 17:00 και ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, όπως επίσης και τα δύο παλάτια (Ασιατικής τέχνης και Μον ρεπό). Συγκεκριμένα μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνάει από την πλακάδα του Αγίου , διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και οδηγεί  στο λόφο του νέου Φρουρίου συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης. Περνάει την γνωστή κι ως Καρντελάκουες, με πορεία  προς το Δημαρχείο  (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (καθολικό ναό), και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντα με τα πολλά καντούνια. Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται και το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Η επιστροφή θα γίνει από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας με τις  χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα) και εν συνεχεία οι αθλητές θα μπουν στο Παλαιό Φρούριο. Αφού περιηγηθούν εντός, ακολουθεί το Μποσκέτο, περνούν από τον κήπο του λαού, το περιστύλιο των ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το βενετσιάνικο πηγάδι, και τέλος την Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων. Μετά από αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή  ανάμεσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO τερματίζουν στο Λιστόν, σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συμμετέχουν περίπου 500 αθλητές κάθε χρόνο με πρώτη διοργάνωση το 2014.

Κατά τις διαδρομές που έχουν καθοριστεί, σε 20 διαφορετικά σημεία θα υπάρχουν χαρούμενες, διασκεδαστικές και καλλιτεχνικές εκπλήξεις στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει η τοπική μας παράδοση και τέχνη.

Σε αυτές θα συμμετέχουν 12 Χορωδίες του Δήμου μας, ήτοι: Δημοτική Χορωδία “Δημόδοκος”, Χορωδία Ευρωπούλων “Ι.Καποδίστριας”, Χορωδία Άνω Κορακιάνας, Χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης», Χορωδία Καναλίων, Κερκυραϊκή Καντάδα, Χορωδία Ηπειρωτικού Συλλόγου, Χορωδία Κανονίου, Χορωδία Φαιάκων, Χορωδία Candoris Solis, Χορωδία Κορυφώ και Χορωδία Covertura, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι μετά τη λήξη των αγώνων και την απονομή των βραβείων, θα ακολουθήσει  Χορωδιακή Συναυλία στον χώρο της Κάτω Πλατείας, ενώ σημαντική είναι και η εθελοντική συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού [Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας], του Λιμεναρχείου και της Τροχαίας Κέρκυρας, στη διοργάνωση της αθλητικής και πολιτιστικής αυτής συνάντησης.

Τόσο η κ. Χρυσούλα Τόμπρου όσο και ο κ. Βασίλης Αλαμάνος ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι προσφέρθηκαν και βοηθούν στην πραγματοποίηση και της φετινής διοργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ