Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εθνική Ελλάδας: Τα δάκρυα απογοήτευσης των παιχτών, η ανάληψη ευθύνης και το βλέμμα προς το μέλλον μετά την ήττα με τη Γερμανία

Η Ελλάδα έχασε από τη Γερμανία με 107-96 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurobasket 2022

Μεγάλη ήταν η απογοήτευση και η στεναχώρια που επικράτησε χθες μεταξύ των παιχτών και του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας
, μετά την ήττα από τη Γερμανία με 107-96 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Eurobasket 2022.

Μάλιστα, οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο δεν άντεξαν τη συναισθηματική φόρτιση από την ήττα από τη Γερμανία και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε «μαμά δεν κλαίω, μη στενοχωριέσαι. Δεν είναι το τέλος, μόνο η αρχή».

Ιτούδης:«Αναλαμβάνω πρώτος την ευθύνη»

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, ανέλαβε την ευθύνη για το άσχημο αποτέλεσμα, παραδεχόμενος ότι ήταν η Γερμανία που άξιζε τη νίκη στον αγώνα το βράδυ της Τρίτης.

Επιχειρώντας μια πρώτη ανάλυση των όσων συνέβησαν στον αγώνα, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «Ομπστ και Βάγκνερ είχαν 10/14 τρίποντα οι δυο τους και ήταν φοβερό. Μας πληγώσαν αρκετά. Αμυντικά δεν πήγε σωστά το πλάνο μας απο την αρχή. Εμείς κυνηγούσαμε το σκορ. Προφανώς κάτι αφήσαμε εμείς κάτι που δεν έπρεπε να αφήσουμε, τα οff screen του Ομπστ και τα pick n’ roll».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν δέχθηκε ότι η πορεία της Ελλάδας στο Eurobasket 2022 έληξε άδοξα: «Τη λέξη “άδοξα” θα πρέπει να το αναλύσουμε, να δούμε τι σημαίνει “άδοξα”. Στον αθλητισμό υπάρχει η κακή μέρα, η αστοχία. Δεν παίζεις μόνος σου. Η Γερμανία ήταν καλύτερη, παίζει και ο αντίπαλος».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Όταν στη ζωή πέφτεις, πρέπει να βρεις τον τρόπο να ξανασηκωθείς. Θα δείξει η πορεία στο μέλλον αν θα μπορέσουμε να ξανασηκωθούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ. Η ομάδα έδωσε τον καλύτερο της εαυατό μέχρι εδώ, δεν καταφέραμε όμως να προχωρήσουμε. Τους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά που μας ενίσχυσαν» κατέληξε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Στη συνέχεια, δακρυσμένος ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Κώστας Παπανικολάου, είπε αρχικά για τον αγώνα με τη Γερμανία ότι «οι 107 πόντοι είναι πάρα πολλοί, νομίζω ότι επιτρέψαμε στη Γερμανία να παίξει άνετα στον ρυθμό της και αυτό τους έδωσε αυτοπεποίθηση. Ήταν δύσκολο, είπαμε στο ημίχρονο να μπούμε δυνατά και να σπάσουμε τον ρυθμό τους αλλά δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε και συνέχισαν τα υψηλά ποσοστά».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «όλη η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη. Δεν αποκοιμηθήκαμε, ήταν δυνατό παιχνίδι αλλά αφήσαμε να νιώσουν άνετα στο παρκέ».

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της «επίσημης αγαπημένης», λέγοντας «δεν νομίζω ότι το ταξίδι αυτής της ομάδας τελείωσε, φέτος ξεκινάει και θα έχει διάρκεια. Δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά ελπίζω ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για τα επόμενα καλοκαίρια και ευελπιστώ να έχουμε την ίδια δίψα του χρόνου, όποιοι και αν είμαστε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ