Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντεπίθεση του Κιέβου και οι εκτιμήσεις για «ρωσικό Βιετνάμ»

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι αναλύσεις των ειδικών

Με τη συμπλήρωση 200 ημερών
από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κατάσταση στα πολυάριθμα μέτωπα της αχανούς χώρας φαντάζει περισσότερο πολύπλοκη, παρά ξεκάθαρη για το Κρεμλίνο.

Ο «κεραυνοβόλος πόλεμος» που εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο Φεβρουάριο απέτυχε να υποτάξει πλήρως το Κίεβο, που περίμενε καρτερικά την κατάλληλα ώρα για την αντεπίθεση. Οι Ουκρανοί πλέον εκμεταλλεύονται στο έπακρο την κούραση των Ρώσων, τις πολυάριθμες απώλειές τους και την έλλειψη ασφαλούς και σύγχρονου δικτύου επικοινωνιών.

Την ίδια ώρα, τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν στα τυφλά, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που στοχεύουν σε «μαζικά πλήγματα», με αποτέλεσμα το θάνατο 8 πολιτών και τον τραυματισμό ακόμη 19 στη διάρκεια στη διάρκεια ενός και μόνο 24ωρου, σύμφωνα με το Euronews, στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο και στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ξεκάθαρα πλέον ότι η Ουκρανία απέχει ελάχιστα από το να αποτελέσει το «ρωσικό Βιετνάμ», σε περίπτωση που τα στρατεύματα της Μόσχας δεν καταφέρουν να φρενάρουν την ουκρανική προέλαση τις επόμενες μέρες.

Τι συνέβη στο Βιετνάμ

Ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν ίσως η μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ανατολής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Θεωρητικά η μάχη ήταν μεταξύ του Δημοκρατικού Στρατού του Βιετνάμ (Βόρειο Βιετνάμ) και της Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Νότιο Βιετνάμ). Οι αμερικανικές απώλειες στο σύνολο του πολέμου, ανήλθαν στους 58.000 νεκρούς, ενώ πάνω από 8.000 αμερικάνικα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ