Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σειρά συναντήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Σειρά συναντήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιεί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για την ανάδειξη κι επίλυσή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη και το υπόμνημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ο βουλευτής συναντήθηκε ήδη με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας. Σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, όπως όλη η ελληνική κοινωνία, είναι η άκρατη ακρίβεια, η έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια, σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς.

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Αχιλλέας Καπετάνιος, το μέλος του ΔΣ Γεράσιμος Γιαννούλης και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστος Μωραΐτης, ο κ. Αυλωνίτης επιπλέον ενημερώθηκε και συζήτησε για τα προβλήματα των καθηγητών, κυριότερα από τα οποία είναι: 

• Η αντίθεση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση που επιβάλλει το Υπ. Παιδείας για εκπαιδευτικούς και δομές 

• Οι σχολικές υποδομές που χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις 

• Η ενεργειακή επάρκεια στα σχολεία με δεδομένη την απόφαση μείωσης του κόστους στο δημόσιο και την ανησυχία για επαρκή θέρμανση των εκπαιδευτικών μονάδων 

• Τα κενά στη Β/θμια εκπαίδευση, τα οποία μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 20 θέσεις. 

Ο κ. Αυλωνίτης επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο με τον οποίο συζήτησε κυρίως για τα θέματα των σχολικών υποδομών και των εκπαιδευτικών κενών. Αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε ότι τα κενά που καταγράφονται αφορούν 15 θέσεις στη Β/θμια εκπαίδευση και 26 θέσεις στην Α/θμια εκπαίδευση και δεν αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα. Έδωσε τέλος στον βουλευτή υπομνήματα, τα οποία έχει αποστείλει στους οικείους Δήμους, με την καταγραφή των επισκευαστικών και κατασκευαστικών αναγκών στα σχολεία.

Στην επίσκεψη που έκανε ο κ. Αυλωνίτης στα γραφεία του ΣΕΠΕ, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αντώνη Κουρσάρη και τα μέλη του Δ.Σ. Λευτέρη Ατσοπάρδη και Ειρήνη Ασπιώτη, για τον αποτυχημένο σχεδιασμό στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και την ανάγκη αναθεώρησής του, με κυριότερο αίτημα την άμεση αντικατάσταση των κοντέινερς που φιλοξενούν τους μικρούς μαθητές. Τα οξύτατα προβλήματα στέγασης του ΚΕΔΑΣΥ, που εξυπηρετεί όλα τα σχολεία του Νομού και στηρίζει ετησίως περί τους 600 μαθητές με ειδικές ανάγκες συζητήθηκαν εκτενώς και δόθηκε υπόμνημα στον βουλευτή προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εξίσου σημαντικά θέματα που έθεσε ο ΣΕΠΕ είναι ο έλεγχος αντισεισμικής προστασίας για όλα τα σχολεία της Κέρκυρας, η πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα και η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ