Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

10ος αγώνα δρόμου στην άμμο

Όλα έτοιμα για το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη για την  διεξαγωγή του «10ου Κόρισσου αγώνα δρόμου στην άμμο» 7 Km για ενήλικες  και 1200μ για μαθητές δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που οργανώνεται ανελλιπώς  από το 2013 με πρωτεργάτες άτομα και φορείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, εργατικά σωματεία και  κάτω από την «πρωτοβουλία  ΙσSOS» η οποία μετεξελίχθηκε σε νομικό πρόσωπο, τον Κόρισσο Περιβαλλοντικό Αθλητικό και Πολιτιστικό  Σύλλογο.

 «… ο σκοπός και αυτής της εκδήλωσης είναι η παρά πέρα ανάδειξη της αναγκαιότητας να σεβαστούμε το καταπληκτικό αυτό οικοσύστημα, να το προστατέψουμε από κάθε «κακή σκέψη» τύπου αξιοποίησης με ιδιωτικές επενδύσεις. Είμαστε εδώ και λέμε ότι ο Ισσος μας χρειάζεται και ότι τον χρειαζόμαστε και μείς! Οι προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί φορείς της τοπικής κοινωνίας για το σήμερα και το αύριο του Ισσου, της Λίμνης , του Χαλικούνα θα πρέπει να είναι οδηγός σε μια ευαίσθητη τοπική αυτοδιοίκηση- πολιτεία και συγχρόνως οδηγός τους αγώνα διεκδίκησης των φορέων… » τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου κος Πέρρος Νίκος.

Και συνεχίζει .. «Ο δε φορέας διαχείρισης των οικοσυστημάτων στο νησί  θα δρομολογήσει  εξελίξεις προς θετική κατεύθυνση και θα πρέπει να γίνει στόχος του ευρύτερου μαζικού κινήματος για την δημιουργία ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ. Οι χελώνες, οι Φώκιες, η βίδρα, τα φλαμίγκος και δεκάδες άλλα στοιχεία της Πανίδας και η σπάνια χλωρίδα το επιβάλουν. Οι Αλυκές, ο Ίσσος με την Λίμνη και τον Χαλικούνα, η Χαλικιόπουλου, η Αντινιώτη, ο Ερημίτης και άλλοι μικρότεροι τόποι, αποτελούν πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή. Την στιγμή που με Fast track αδειοδοτήσεις , με αναφορά και στις περιοχές νατούρα, μπορούν να γίνουν αντικείμενα επενδύσεων (νόμος 4685, γνωστός σαν νόμος Χατζηδάκη),  – θυσίες των  οικοσυστημάτων  χάρις των ΑΠΕ».

Σύμφωνα με τους  διοργανωτές  που υπενθυμίζουν ότι στην περίοδο της «καραντίνας ήταν η μοναδική αθλητική δρομική εκδήλωση που διεξήχθη και με την πείρα των διοργανωτών, ο αγώνας σαν εκδήλωση  έδωσε εξετάσεις και πέτυχε.

Στην ιστοσελίδα korissos.gr έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν την δήλωση συμμετοχής  από την ενότητα «παραλαβή αρχείων» και να την αποστείλουν στο μειλ korissoscorfu@gmail.com

Να σημειώσουμε ότι δεκάδες φορείς στηρίζουν την εκδήλωση, ιστορικά δε όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη αποτελεί συνδιοργάνωση του ΚόρΙσσου με τον ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας «Ο  ΒΙΚΤΩΡ»- την ΤΕ ΣΕΓΑΣ , τον Κερκυραϊκό ΓΣ- το  παράρτημα  Κέρκυρας του ΕΣΥΝ- τον Διάπλου (πρόγραμμα απεξάρτησης της ΨΚ του ΓΝΚ)- τον  ΕΚΑΟΚ Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και της ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει σαν συνδιοργανωτής , όπως και η ΠΕΔ ιονίων Νήσων και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας σε μια παράλληλη εκδήλωση στην παραλία του Ισσου το επόμενο Σάββατο  24 Σεπτέμβρη με αγώνα δρόμου για παιδιά γυμνασίου και αγώνες Beach handball  σε τοποθεσία που το 2009 διεξήχθη Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach handball.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ