Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιτσιόρλας για ΣΥΡΙΖΑ: Μετά από 15 μέρες με ψέματα, παραδέχτηκαν την παρακολούθησή μου – Περιμένω επίσημη τοποθέτηση Τσίπρα

«Σοκαρίστηκα και προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή μου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε

Σοκαρισμένος δηλώνει πως είναι ο Στέργιος Πιτσιόρλας
από όσα παραδέχθηκε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης για άμεση παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι μετά από 15 ημέρες με ψέματα, την Τετάρτη υπήρξε παραδοχή της άμεσης παρακολούθησής του.

«Σοκαρίστηκα και προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή μου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες που λέγονταν άλλα, έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση.

Απευθείας και μόνο σε μένα, ενώ λεγόταν ότι ‘το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση να παρακολουθούνται ο Σαγιάς και Πιτσιόρλας, τον ένα τον κάναμε γραμματέα της κυβέρνησης τον άλλο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίσαμε την παρακολούθηση’», είπε χαρακτηριστικά ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν έχει καμία λογική αυτό. Και μετά κατέρρευσε και η έμμεση παρακολούθηση. Επί 15 μέρες λέγονταν δύο ψέματα, είχαν κατατεθεί και σε αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όχι μόνο διαρρέονταν. Χθες έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Υπήρξε και μια δικαιολογία: ότι εγώ ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διαπραγματευόμουν την πώληση, νησιών, εκτάσεων κλπ. και ότι ήμουν διαχειριστής εταιρείας συριακών συμφερόντων στην αρχή, αραβικών μετά. Στο ΤΑΙΠΕΔ πήγα το Μάρτιο του 2015. Μετά τις εκλογές και αφότου έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για δύο υποθέσεις, Οξυά – Ζάκυνθο, οι οποίες είχαν λήξει ένα – δυο χρόνια πριν. Δηλαδή η Οξυά πουλήθηκε το ’13, άλλη κυβέρνηση, η Ζάκυνθος το ’14, άλλη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακόμα, επισήμανε ότι «για τέτοιου είδους αγοραπωλησίες, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, απαιτείται άδεια ή από το Άμυνας ή από το ΥΠΕΞ, μετά από εισήγηση της ΕΥΠ. Εγώ ως πρόεδρος δεν ασχολήθηκα με καμία αγοραπωλησία, αλλά με άλλα σοβαρά θέματα αρμοδιότητας του ΤΑΙΠΕΔ».

Κατηγόρησε, μάλιστα, για ψέματα τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, λέγοντας ότι «ήταν αδύνατο να διαπραγματευτώ πώληση που είχε ολοκληρωθεί 1 με 2 χρόνια πριν. Αν εγώ ήμουν διαχειριστής κάποιας εταιρείας, μπορεί να ελεγχθεί, είναι πάρα πολύ εύκολο».

Όπως υποστήριξε, «την ημέρα που πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ παραιτήθηκα από όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ήταν αλλού. Την περίοδο του ’14 γνώρισα τα στελέχη αυτής της εταιρείας της Primana, δραστηριοποιούνταν την Ελλάδα εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του εμίρη του Κατάρ και έκανε διάφορες επενδύσεις. Είχα φιλική σχέση μαζί τους αλλά αυτή την περίοδο αυτοί οι άνθρωποι είχαν επαφές με όλη την ελληνική αγορά και προσπάθησα να τους βοηθήσω πριν γίνω πρόεδρος».

«Θέλω να πιστεύω ότι επειδή όλα τα στοιχεία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, θέλω να πιστεύω ότι κι αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ότι δεν υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Δεν θέλω να το πιστέψω, και δεν το πιστεύω, ότι υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Θα περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις. Ίσως το βλέπω λίγο ρομαντικά», κατέληξε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ