Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυτούς τους χαφ κλείνει ο Παναθηναϊκός

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αλέξις Τρουιγιέ και του Λίντον Σελάχι από τις Νις και Ριέκα αντίστοιχα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να θωρακίσει τον άξονα του, λίγες ώρες πριν το φινάλε των μεταγραφών.

Μπορεί οι Κυπελλούχοι Ελλάδος να καθυστέρησαν αισθητά να ολοκληρώσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό τους, όμως στο παρά πέντε του μεταγραφικού παζαριού, είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν, όχι μία, αλλά συνολικά δύο μεταγραφές στον χώρο που πονάνε, το κέντρο, ειδικά μετά και την αποχώρηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και ενόσω είχε προηγηθεί η μη ανανέωση της συνεργασίας με τους Μαουρίτσιο και Λούκας Βιγιαφάνιες.

Γαλλικό “κλειδί” για τον άξονα

Τον Αλέξις Τρουιγιέ φαίνεται πως επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την μεσαία γραμμή, με σκοπό να αντικαταστήσει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο Τρουιγιέ είναι ο 21 ετών, ανήκει στη Νις και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην ιστορική Οσέρ, με την οποία πανηγύρισε την επιστροφή της ομάδας στη Ligue 1, έχοντας μάλιστα σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος χαφ κατέγραψε 28 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα τέρμα και μοιράζοντας 6 ασίστ. Αποτελεί γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Ρεν και στη Νις βρίσκεται από το 2020. Με την γαλλική ομάδα έχει συμβόλαιο έως το 2024, κάτι που σημαίνει ότι το “τριφύλλι” θα καταβάλει ένα ποσό προκειμένου να ντύσει τον παίκτη στα πράσινα. Όσον αφορά την παρουσία του στη Νις, έχει αγωνιστεί συνολικά 8 φορές, έχοντας μάλιστα παραστάσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε δύο παιχνίδια του Europa Leeague.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του στο γήπεδο, είναι ένας γρήγορος χαφ με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Διακρίνεται για το καλό passing game του, κυρίως σε μεγάλες μεταβιβάσεις, ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας box to box μέσος, συνδέοντας την άμυνα με την επίθεση.

Κλείνει και τον Τσοκάι

Πέρα από τη μεταγραφή του Αλέξις Τρουιγέ, ο Παναθηναϊκός κυνηγά το deal  και με τον διεθνή Αλβανό χαφ της Λοκομοτίβα, Ένις Τσοκάι, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την ομάδα του.

O Αλβανός χαφ μετρά τη φετινή σεζόν ήδη 8 συμμετοχές  και ένα γκολ και αποτελεί βασικό στέλεχος της κροατικής ομάδας, ενώ στα 23 του χρόνια αποτελεί ήδη μέλος της Εθνικής Αλβανίας.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται τόσο στην θέση «6» όσο και στην «8» και ουσιαστικά έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Μαουρίτσιο από το καλοκαίρι.

Το βιογραφικό του Σελάχι

Ο Ένις Τσοκάι  πραγματοποίησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Σκεντίγια και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τις ακαδημίες της Λοκομοτίβα. Το 2019 δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην αλβανική Λάτσι, με την οποία πραγματοποίησε 19 συμμετοχές και πέτυχε ένα τέρμα. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στην Λοκομοτίβα, με την οποία συνολικά έχει πραγματοποιήσει 102 συμμετοχές, έχοντας πετύχει 5 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Αλβανίας, μιας και αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με το Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου η χώρα του πήρε τη νίκη με 5-0 στις 8 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ