Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στην Ουαλία ο βασιλιάς Κάρολος – Επιστρέφει το απόγευμα στο Λονδίνο για να δεχθεί τους θρησκευτικούς ηγέτες στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Πρόκειται για τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Εαρινή Παλίρροια»

Στην Ουαλία
μεταβαίνει σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Εαρινή Παλίρροια». Πρόκειται για τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ, Θανάση Γκαβό, ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, συνοδευόμενος από τη βασιλική σύζυγο Καμίλα, θα παραστεί αρχικά το μεσημέρι σε δοξολογία και στη συνέχεια θα μεταβεί στο τοπικό κοινοβούλιο, τη Σένεντ.

Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα δεχθεί συλλυπητήρια προσφώνηση από τον Πρόεδρο του τοπικού κοινοβουλίου και αμέσως μετά θα προβεί αμέσως μετά σε ευχαριστήρια αντιφώνηση.

Έπειτα θα υποδεχθεί στο βασιλικό Κάστρο του Κάρντιφ την πολιτική ηγεσία της Ουαλίας και μετά θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας.

Το απόγευμα θα επιστρέψει στο Λονδίνο και θα δεχθεί θρησκευτικούς ηγέτες στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στην αίθουσα υποδοχής όπου μέχρι την Τετάρτη αναπαυόταν το φέρετρο της Ελισάβετ.

Στις 7.30 τοπική θα συμμετάσχει σε μία ακόμα Αγρυπνία των Πριγκίπων, θα σταθεί δηλαδή για 15 λεπτά παραστάτης στο φέρετρο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με τα τρία αδέρφια του στο Westminster Hall, όπου συνεχίζεται για δεύτερη πλήρη ημέρα το λαϊκό προσκύνημα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ