Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρασπούτιν-Gate: Άρχισε με αίτημα διακοπής το Ειδικό Δικαστήριο – Έδωσαν το «παρών» Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος

Τέθηκε ζήτημα μη νόμιμης συγκρότησης

Με την υποβολή αιτήματος διακοπής
της ακροαματικής διαδικασίας από την πλευρά της υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη άρχισε η πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, έθεσε στο δικαστήριο ζήτημα μη νόμιμης συγκρότησης του και ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που έλαβε μέλος της σύνθεσης του, το οποίο όπως ανέφερε η πρόεδρος στην έναρξη της διαδικασίας, δε θα βρίσκεται στη δίκη για λόγους υγείας.

«Ακυρότητα»

«Οποιαδήποτε παράβαση των διαδικασιών κλήρωσης δημιουργεί ακυρότητα. Στην κλήρωση συμμετέχουν δικαστές που είναι ικανοί για την άσκηση των καθηκόντων τους. Ένας δικαστής στον οποίο έχει χορηγηθεί αναρρωτική άδεια μπορεί να μπει στην κληρωτίδα; Ήταν πασίγνωστο στον Άρειο Πάγο ότι πριν την αποστολή του εγγράφου στον πρόεδρο της Βουλής για τους δικαστές που θα συμμετέχουν στην κλήρωση, ήταν κατάκοιτος και είχε αδυναμία στην άσκηση των καθηκόντων του. Αυτή η βάναυση παρανομία δεν μπορεί να θεραπευθεί παρά μόνο εάν αποδειχθεί ότι το κρίσιμο διάστημα ο συγκεκριμένος δικαστής δεν είχε αναρρωτική άδεια» τόνισε ο κ.Μαντζουράνης.

«Μεθοδεύσεις»

Στο αίτημα διακοπής συντάχθηκε και η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο συγκεκριμένος αρεοπαγίτης κληρώθηκε 10ος. Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα, δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Θα τονίσω όμως το γεγονός ότι κληρώθηκε 10ος. Δε στρέφομαι κατά την προέδρου του ΑΠ, αλλά μετά από τα όσα θα σας αποκαλύψω στη δίκη, αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγω για παρακρατικές μεθοδεύσεις των πολιτικών του διωκτών.

Για υποστήριξη κατηγορίας

Από την πλευρά της πρώην εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, η οποία είναι μάρτυρας στη δίκη, εκφράστηκε η πρόθεση μέσω του δικηγόρο της, Θέμη Σοφου, να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. «Προστιθέμεθα να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την κυρία Γεωργία Τσατάνη που είναι παρούσα. Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος πλήττουν έννομα αγαθά της κυρίας Τσατάνη, αφού δέχθηκε πιέσεις για να αποσύρει δικογραφία που χειριζόταν», τόνισε ο κ. Σοφός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)