Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Από τα ξημερώματα στους δρόμους οι Βρετανοί – Εκατοντάδες κοιμήθηκαν εκτός σπιτιού για να «πιάσουν» καλή θέση

Νέοι και ηλικιωμένοι αναμένουν με υπομονή την πομπή

Με την ελπίδα ότι θα «πιάσουν» τις καλύτερες θέσεις στον δρόμο από τον οποίο θα περάσει η πομπή, χιλιάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν πριν από τις 07:00 (τοπική ώρα) στα περίχωρα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του Αβαείου του Ουεστμίνστερ, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Ήθελα να μετάσχω. Είναι μια μεγάλη μέρα της Ιστορίας μας, είναι μέρος της ζωής μας», δήλωσε στο AFP η 53χρονη Σούζαν Ντέιβις, η οποία έφτασε από τις 06:30 στην περιοχή του σταθμού Χάιντ Παρκ Κόρνερ από το Έσεξ, ανατολικά του Λονδίνου, μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά.

«Θέλω να γίνω μέρος της Ιστορίας», σημείωσε ο Τζακ, ο 14χρονος γιος της, προσθέτοντας ότι θέλει να μπορεί να το διηγηθεί στις μελλοντικές γενιές. «Θα λέω γι’αυτήν τη στιγμή στα παιδιά μου. Θα τους λέω: Ήμουν εκεί!».

Από τις 06:00

Ο Κάλομπ Τόμσον, ένας φοιτητής ηλικίας 20 ετών που ζει στο Μπέντφορντ, βόρεια του Λονδίνου, είπε ότι έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει την κηδεία σε απευθείας μετάδοση στο κινητό του, αλλά ήθελε να δει και από κοντά να περνάει «το φέρετρο και η βασιλική οικογένεια» και για τον σκοπό αυτόν πήγε εκεί από τις 06:00 το πρωί.

Κατάμεστοι οι συρμοί

Οι πρώτοι συρμοί του μετρό που έφταναν στους γύρω σταθμούς ήταν κατάμεστοι. Ορισμένοι ωστόσο πέρασαν την νύχτα εκεί, με αποτέλεσμα πολλά στρώματα να βρίσκονται στο έδαφος του Γουάιτχολ, περιοχή και οδική αρτηρία στο κέντρο του Λονδίνου που φιλοξενεί τις κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νέοι και ηλικιωμένοι, αναμένουν με υπομονή την πομπή με το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας. Σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και της Αυστραλίας βρίσκονταν κρεμασμένες στα κάγκελα κτιρίων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ