Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σήμερα στο Λονδίνο – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκότλαντ Γιαρντ έχει εγκαταστήσει κρυφές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας που ανιχνεύουν τα drones που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σήμερα στο Λονδίνο
εν όψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ειδικότερα, η Σκότλαντ Γιαρντ έχει εγκαταστήσει κρυφές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας που ανιχνεύουν τα drones που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια Βρετανών και ξένων τουριστών, προκειμένου να συνοδεύσουν την βασίλισσα Ελισάβετ στην τελευταία της κατοικία .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ή επεισοδιακών διαδηλώσεων, καθώς, εκτός από το πλήθος κόσμου που έχει συρρεύσει για να αποτίσουν φόρο τιμής στην 96χρονη μονάρχη, στο Λονδίνο βρίσκονται και 500 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως μέλη βασιλικών οικογενειών άλλων χωρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές ασφαλείας «χτενίζουν» συνεχώς την ευρύτερη περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας , την ίδια ώρα όμως ο εναέριος χώρος της χώρας ελέγχεται με ειδικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας .

Επιστρατεύοντας μία απόρρητη τεχνολογία αποκλεισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η Σκότλαντ Γιαρντ επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Λονδίνο, καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας έχει επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κεντρικό Λονδίνο. Η αστυνομία έχει εγκαταστήσει συσκευές σχεδιασμένες για να εμποδίζουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να προσεγγίσουν τον εναέριο χώρο στην περιοχή του Λονδίνου. Η Σκότλαντ Γιαρντ, όπως και οι βρετανικές αρχές ασφαλείας, βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίζουν μία από μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας στη βρετανική ιστορία.

Τουλάχιστον 10.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων 2 χιλιάδων απ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, φρουρούν το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και έχουν το άγρυπνο βλέμμα τους στη διαδρομή προς το κάστρο του Ουίνδσορ.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι και γέφυρες παραμείνουν κλειστές για λόγους ασφαλείας.

Όπως είναι αναμενόμενο, ρεκόρ τηλεθέασης αναμένεται να σπάσει η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπως εκτιμούν επικοινωνιολόγοι και πολιτικοί αναλυτές. Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος, σε απευθείας μετάδοση, τον αποχαιρετισμό των Βρετανών αλλά και ένθερμων υποστηρικτών της βρετανικής βασιλείας στην πολυαγαπημένη τους μονάρχη.

«Η τηλεοπτική μετάδοση της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ τηλεθέασης, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και προσθέτει: «Τα προηγούμενα ρεκόρ τηλεθέασης είχαν καταρρίψει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 (3,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές) ενώ το 2005 , περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν μία σειρά συναυλιών των «Live8» .

Την εξόδιο ακολουθία της Ελισάβετ μεταδίδουν από το πρωί live το BBC One, το BBC News και το iPlayer κα το ITV, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα. 

Από την πλευρά της, η Καρολίνα Μπελτράμο, τηλεοπτική αναλύτρια στο WatchTVAbroad.com, δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail»: «Είναι τέτοια η αγάπη και ο θαυμασμός για τη βασίλισσα Ελισάβετ σε όλο τον κόσμο που η κηδεία της αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στην ιστορία σε απευθείας μετάδοση».

«Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς, τώρα έχουμε τις τηλεοράσεις στις τσέπες μας, ο αριθμός των τηλεθεατών θα επισκιάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, όταν 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον σπουδαίο πυγμάχο Μοχάμεντ Άλι να ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα το 1996. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πριν από 25 χρόνια», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ