Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τουρκικές απειλές για συντριβή στο Αιγαίο: «Θα γίνει νέο Ναυαρίνο – Έλληνες και ΗΠΑ θα μας βυθίσουν τον στόλο»

Ξεπερνά λοιπόν, κάθε όριο το κλίμα έντασης που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία για το Αιγαίο, μαζί με τα ακραία σενάρια για πολεμική σύγκρουση

Συνεχίζουν, δίχως τέλος, τις προκλήσεις και τις εμπρηστικές δηλώσεις οι Τούρκοι εναντίον της χώρας μας. Μάλιστα, σε ακραία σενάρια αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά αναλυτές στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ξεπερνά λοιπόν, κάθε όριο το κλίμα έντασης που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία για το Αιγαίο, μαζί με τα ακραία σενάρια για πολεμική σύγκρουση.

Όπως λοιπόν μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα συζητούν μέχρι και για το αποτέλεσμα που μπορεί έχει ένα πόλεμος με την Ελλάδα αν την βοηθήσουν οι ΗΠΑ.

Ειδικότερα, Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α Χακί Πεκίν σχολίασε πως αν οι ΗΠΑ βοηθήσουν την Ελλάδα σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο, τότε θα σημειωθεί επανάληψη της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Μάλιστα, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξει επανάληψη της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, κάνοντας λόγο για συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.

Όπως εξηγεί οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν έχουν την ισχύ πραγματοποιήσουν μια χερσαία επιχείρηση όμως ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία θα υποστούν ολική καταστροφή.

Αναλυτικά δήλωσε

«Να σας πως oι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν μπορούν να εισβάλουν στην Τουρκία από ξηράς.  Oι ισχυς του δεν είναι αρκετή. Αλλά μπορούν να ξεκινήσουν μια σύγκρουση στο Αιγαίο και να καταστρέψουν το ναυτικό μας, όταν αυτό ξεκινήσει απο την βάση του στο Γκιόλτζουκ μαζί με τις ΗΠΑ, όπως έκαναν και στο Ναβαρίνο. Θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Αεροπορία μας λόγω της αδυναμίας της αεροπορίας μας. Σήμερα δεν είναι αδύναμη αλλα στο μέλλον δεν ξέρουμε. Εάν αφήσετε αυτήν την Τουρκία χωρίς Αεροπορία, ανεπαρκή Αεροπορία και κατεστραμμένο Ναυτικό, τότε η Τουρκία θα επιστρέψει στα παλιά και θα προσπαθήσει να φτιάξει ξανά Ναυτικό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ