Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυλωνίτης Αλέκος: Τιμή και περηφάνεια για τη θυσία του Κώστα Γεωργάκη

Τιμή και περηφάνεια για τη θυσία του Κώστα Γεωργάκη

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου 1970, όταν ο Κερκυραίος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης προχώρησε σε μία ηρωϊκή πράξη αυτοθυσίας που ενίσχυσε συμβολικά και ουσιαστικά, τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η πλατεία Ματεότι της Γένοβας έγινε μαρτυρικός τόπος για τον Γεωργάκη κι έτσι συνδέεται ιστορικά μέχρι σήμερα, με την πάλη απαλλαγής της Ελλάδας από τα δεσμά του απολυταρχικού καθεστώτος της χούντας των Συνταγματαρχών.

Η θυσία του αφύπνισε τους δημοκράτες όλης της Ευρώπης και ανέδειξε τους αγώνες του λαού μας για την επιστροφή στην ομαλότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

52 χρόνια λοιπόν μετά τη στιγμή που φώναξε ο φλεγόμενος Γεωργάκης «Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα» τιμούμε στο πρόσωπό του, τους συλλογικούς και εθνικούς αγώνες που πνίγηκαν στο αίμα για τα ιδανικά και τις διαχρονικές αρχές του έθνους μας.

Υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πατρίδα και την επιθυμία του Γεωργάκη αν σηκώσουμε με σθένος την νέα γενιά την αγάπη για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αξιοκρατία απέναντι στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που βρίσκουν έδαφος στη σημερινή Ευρώπη και τον κόσμο.

Αυτές αντιπάλεψε ο συμπολίτης μας Κώστας Γεωργάκης και ως Κερκυραίοι θα θυμόμαστε με υπερηφάνεια το παράδειγμά του

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)