Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κινητοποιήσεων συνέχεια στο Άλσος Γαρίτσας (Φωτογραφίες)

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Άλσος, κάτοικοι και σύλλογος, προκειμένου να μην κοπούν δέντρα.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου Άλσους συγκεντρώθηκαν στο χώρο προκειμένου να εμποδίσουν την κοπή δέντρων, καθώς όπως υποστηρίζουν, είναι καταστροφική για το Άλσος και περιλαμβάνει και υγιή δέντρα.

Η ανάπλαση του Άλσους έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλης της Κέρκυρας, με κυριότερα σημεία τριβής αφενός την κατασκευή πίστας skate σε έκταση περίπου ενός στρέμματος αλλά και την κοπή περίπου 180 δέντρων. Ο αριθμός πάντως ποικίλει κατά περίπτωση αφού άλλα περιλαμβάνονται στην μελέτη, άλλα στον προϋπολογισμό και άλλα (πολύ λιγότερα) υπόσχεται η δημοτική αρχή ότι θα κοπούν.

Οι κάτοικοι διαμηνύουν ότι οι αντιδράσεις είναι μόνο η αρχή, καθώς εξετάζουν και νομικά μέσα για να σταματήσουν την κοπή των δέντρων του Άλσους. Σε κάθε περίπτωση και σε καθημερινή βάση αντιπροσωπεία κατοίκων θα βρίσκεται συνεχώς στο Άλσος προκειμένου να μην επιχειρηθεί νέα κοπή δέντρων. Ήδη πάντως χθες κόπηκαν τρία δέντρα, εκ των οποίων τα δύο υγιή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ