Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ν. Καλόγερος: Απομακρύνονται μόνο επικίνδυνα και «άρρωστα» δέντρα και φυτεύονται 153 νέα

Η προστασία, ανάδειξη και ο εμπλουτισμός του ιδιαίτερου πράσινου πνεύμονα της πόλης μας αποτελεί μοναδικό σκοπό της δημοτικής αρχής στο έργο ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας- Ανεμομύλου όπως διευκρινίζεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Για το λόγο αυτό, δια του αναδόχου του έργου, εκτελείται στην πράξη μελέτη η οποία προβλέπει την απομάκρυνση των «άρρωστων» και επικίνδυνων δέντρων και φύτευση πολλαπλάσιου των αφαιρουμένων αριθμού δέντρων.

Για την αποκατάσταση μάλιστα της αλήθειας σε απάντηση μικρής μερίδας πολιτών οι οποίοι εξέφρασαν χθες την αντίθεσή τους στην κοπή ενός δέντρου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος αναφέρει και διευκρινίζει τα παρακάτω:
Η ανάπλαση του Άλσους γίνεται από ανάδοχο εργολάβο βάσει της εγκεκριμένης, από την αρμόδια αρχή, διαχειριστικής μελέτης ανάπλασης.

Σε αυτήν προβλέπεται αφαίρεση επικίνδυνων και μη υγιών δέντρων σε σύνολο έκτασης 36.000 τ.μ., και η αντικατάστασή τους με φύτευση 153 νέων δέντρων, ήτοι 52 δέντρα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα στο Άλσος. Αυτό που προβλέπει η διαχειριστική μελέτη είναι η αφαίρεση και αποψίλωση των επικίνδυνων και ασθενών δέντρων καθώς και όσων δημιουργούν πρόβλημα στα πεζοδρόμια περιμετρικά του Άλσους.

Η κατεύθυνση η οποία έχει δοθεί από τη δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, αλλά και η βούληση της αρμόδιας υπηρεσίας ως επιβλέπουσας, να αφαιρεθούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα στα σημεία που δημιουργούν πρόβλημα.

Χθες, η ανάδοχος εταιρεία υπό την επίβλεψη γεωπόνων και ειδικών επιβλέποντων του έργου προχώρησε σε αφαίρεση τριών δέντρων στο πλαίσιο εφαρμογής της εγκεκριμένης διαχειριστικής μελέτης, που προβλέπει την αντικατάστασή τους με νέα δέντρα. Για την αφαίρεση των συγκεκριμένων δέντρων μικρή μερίδα κατοίκων εξέφρασε την αντίθεσή της μπαίνοντας και στο χώρο του εργοταξίου.

Μετά από αυτό, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά την απόφαση να προχωρήσει στην υλοποίηση του συνόλου του έργου ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου. Τονίζει επίσης ότι δεν προτίθεται να καταστρέψει, όπως ψευδώς κατηγορείται, αλλά αντιθέτως να προστατεύσει, να αναδείξει και να εμπλουτίσει με όλες της τις δυνάμεις τον μοναδικό αυτό πράσινο πνεύμονα της πόλης μας.
Καλεί τέλος τους συνδημότες μας για λόγους ασφάλειας να σεβαστούν τους χώρους όπου γίνονται οι εργασίες καθώς αυτοί είναι καθαρά εργοταξιακοί.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος κάνει λόγο επίσης για «συντονισμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας και κατασυκοφάντηση των προθέσεων της δημοτικής αρχής», αποδίδοντας αυτή την πρωτοφανή όπως χαρακτηρίζει κοινωνική συμπεριφορά σε ταπεινά και αντιπολιτευτικά κίνητρα. Δηλώνει επίσης ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοπούν 185 δέντρα, όπως ψευδώς αναφέρουν κάποιοι. Αντιθέτως, θα φυτευτούν 153 νέα δέντρα. Οι εργασίες ανάπλασης του Άλσους γίνονται με γνώμονα να αναβαθμιστεί και αναδειχθεί το προάστιο αυτό της πόλης μας και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι με την εκτελούμενη ανάπλαση, το Άλσος θα είναι, με σεβασμό στο περιβάλλον, ένα μοναδικό στολίδι για τον τόπο μας.

Η δημοτική αρχή θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με την κοινωνία, να επιμένει ενωτικά, μαχητικά και δημιουργικά καθώς μόνος στόχος μας είναι να είμαστε δημιουργικοί, αποτελεσματικοί και κοινωνικά χρήσιμοι.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ