Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία, μετασεισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η παράταξη που ίδρυσε  στα τέλη του 2012 η Τζόρτζια Μελόνι με τη συμμαχία που σχημάτισε με το άλλο κόμμα της ιταλικής ακροδεξιάς, τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, και με τη Φόρτσα Ιτάλια (FI), τη δεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει το 43,9 % των ψήφων και αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία.

Η δημοκρατική Ευρώπη πνίγεται σιγά σιγά από την έλλειψη πολιτικού οξυγόνου με την επικράτηση συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων, όπως πριν δύο βδομάδες στη Σουηδία.

Οι πολίτες χρειάζονται ως ανάχωμα προοδευτικές λύσεις που θα βελτιώνουν τους κοινωνικούς δείκτες και θα στερεώνουν το βιώσιμο του κράτους δικαίου και πρόνοιας. Λύσεις απαιτούνται και στην πολιτική ασφάλειας ώστε να σταματήσει να αποτελεί προνομιακό πεδίο για τις συντηρητικές και υπερσυντηρητικές παρατάξεις.

Προοδευτικές συμμαχίες, προοδευτικά προγράμματα με δραστικές λύσεις, προοδευτικές διακυβερνήσεις. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει ιστορική  ευθύνη να ανακόψει ιδεολογικά και πολιτικά την επιστροφή του νεοφασισμού στη πατρίδα μας και στην Ευρώπη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ