Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο δημοτικό στάδιο Βόρειας Κέρκυρας

· Νέα εποχή στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας με ταρτάν στίβου μετά από χρόνια. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 327.508,80 ΕΥΡΩ.

· ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 240.362,76 ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας προχώρησε σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 σε ομόφωνη απόφαση για την διαδικαστική διαδικασία προμήθειας ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας.

Ένα ακόμα έργο, αθλητικό αυτή τη φορά, προϋπολογισμού 327.508,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ «ξεσκάλωσε» -μετά από πολύπλοκες διαδικασίες, που κράτησαν δύο και πλέον χρόνια- η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας από τα δίχτυα της γραφειοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα αυτά είχαν δρομολογηθεί την περίοδο του ενιαίου δήμου Κέρκυρας, ωστόσο η διαίρεση του σε τρεις νέους και η γραφειοκρατία δημιούργησε επιπλοκές και δυσκολίες στην εκταμίευσης των χρηματοδοτήσεων.

«Προτεραιότητα και μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ούτως ώστε να είναι κατάλληλος, λειτουργικός, φιλόξενος και ασφαλής για τους αθλούμενους. Οι παρεμβάσεις αφορούν την πρώτη φάση εκσυγχρονισμού του γηπέδου Βόρειας Κέρκυρας. Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση με κατασκευαστικά συμπληρωματικά έργα προϋπολογισμού 240.362,76 ευρώ με ΦΠΑ για την κατασκευή στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή προχωρά – με ιδίους πόρους – επισκευαστικές εργασίες στα γήπεδα Κασσιώπης, Αυλιωτών, Αχαράβης και Καρουσάδων προϋπολογισμού 29.946,31 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ επιδιώκει, σε συνεργασία με άλλους φορείς, την επίσπευση της τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο Γήπεδο Αχαράβης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι δεδομένο πως η αναβάθμιση και η δημιουργία των χώρων άθλησης με σύγχρονες προδιαγραφές και με όλους τους κανόνες ασφαλείας αποτελούν βασική προτεραιότητα μας. Με έργα και δράσεις ενισχύουμε τον τομέα άθλησης που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νεολαίας μας» τόνισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ