Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιτυχημένη η δράση των δωρεάν καρδιολογικών ελέγχων σε παιδιά και εφήβους στους Παξούς

Εξετάστηκαν 160 παιδιά έως 18 ετών το διήμερο 23 & 24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Παξών

«Η κοινωνική και ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής μας αποδεικνύεται με ποικιλία δράσεων. Επόμενος προορισμός καρδιολογικών εξετάσεων είναι η Ιθάκη και θ’ ακολουθήσει η Κέρκυρα», υπογραμμίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση, την οποία οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον ανθρωπιστικό φορέα «Καρδιές για όλους», το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2022 στους Παξούς.

Συγκεκριμένα, μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων -η οποία για μια ακόμα φορά απέδειξε εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών έχοντας πάντοτε στις προτεραιότητες της τη δημόσια υγεία και την πρόληψη– το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2022 υπεβλήθησαν, στο Κέντρο Υγείας Παξών, σε δωρεάν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο 160 παιδιά και έφηβοι ηλικίας έως 18 ετών. Ο δωρεάν πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, ο οποίος διενεργήθηκε από εξειδικευμένους ιατρούς, παιδο-καρδιολόγους με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού, περιελάμβανε κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και triplex καρδιάς.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε στη δράση, που πραγματοποιήθηκε στους Παξούς, από την  Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ