Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Γρ. Τάσιος: «Στρατηγική προτεραιότητα ο επαναπροσδιορισμός του τουριστικού προϊόντος μας»

«Ο Τουρισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά, χάρις στην τεράστια και διαχρονική συνεισφορά του τουριστικού τομέα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η σταθερή αξία του και η ανθεκτικότητά του αναδείχθηκαν περισσότερο φέτος, σε μια χρονιά με απρόβλεπτες γεωπολιτικές και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, κατά την οποία ωστόσο ο ελληνικός Τουρισμός κατόρθωσε να ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα και να αποτελέσει στήριγμα για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος με ενότητα, με φιλότιμη προσπάθεια, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις κατάφερε να βγει από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του Τουρισμού. Ωστόσο σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με νέες μεγάλες προκλήσεις. Η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις μας επιβάλλουν να αλλάξουμε την οπτική μας και να στραφούμε σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική μας στόχευση για τον Τουρισμό της επόμενης μέρας.

O επαναπροσδιορισμός του τουριστικού προϊόντος μας, με όρους βιωσιμότητας, ποιότητας και θεματικού εμπλουτισμού στηριγμένου στα πλεονεκτήματα κάθε προορισμού, είναι στρατηγική προτεραιότητα. Απαιτεί σχέδιο, πόρους και συνένωση δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να πετύχουμε τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο δρόμος της συνεργασίας έχει αποδειχθεί πως οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει να βαδίζει η ΠΟΞ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον ξενοδόχο, με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και με σταθερό στόχο το βιώσιμο τουριστικό μέλλον της πατρίδας μας, με οφέλη δίκαιης ευημερίας για όλους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ