Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την Ψηφιακή Τεχνολογία για την καλύτερη Εξυπηρέτηση ΑμεΑ»

Παρουσιάστηκαν χθες παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία τα νέα Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας».

Συγκεκριμένα, με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ απλοποιείται η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, αφού πλέον η αίτηση για την αξιολόγηση του πολίτη θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Παράλληλα, ο ιατρός θα έχει τη δυνατότητα να συντάσσει τον Εισηγητικό Φάκελο ψηφιακά. Οι ασφαλισμένοι θα επισκέπτονται τα ΚΕΠΑ μόνο μία φορά, κατά την ημέρα της εξέτασής τους.

Επιπλέον, δημιουργείται μία ενιαία ιατρική γνωμάτευση, η οποία θα είναι δεσμευτική για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πολύ σημαντική είναι επιπλέον η κατάργηση του παραβόλου, το οποίο ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για την πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

Σε ότι αφορά στην Εθνική Πύλη Αναπηρίας, θα εξελιχθεί σε βασικό εργαλείο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για τα άτομα με αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δρομολογούνται επιπλέον σημαντικές μεταρρυθμίσεις: δημιουργείται το Ψηφιακό Μητρώο Αναπηρίας, όπου θα καταγράφονται όλα τα πιστοποιημένα άτομα με αναπηρία, ενώ θεσπίζεται και η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, με την οποία η συμπολίτες μας με αναπηρία θα μπορούν να πιστοποιούν την ιδιότητά τους.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παρουσιάστηκαν χθες από τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας, που τέθηκαν σε λειτουργία και είναι προσβάσιμα για τους ασφαλισμένος.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο, η οποία βάζει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και στην αγανάκτηση που ένιωθαν, δικαίως, οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Πλέον, όλες οι διαδικασίες για την πιστοποίηση αναπηρίας θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, με τον ασφαλισμένο να υποχρεούται να επισκεφθεί μόνο μία φορά τα ΚΕΠΑ, προκειμένου να εξεταστεί.

Επιπλέον, με την ενιαία ιατρική γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας διευκολύνεται κάθε διαδικασία λήψης παροχής που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία, ενώ η Εθνική Πύλη Αναπηρίας θα λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο και εξυπηρετικό εργαλείο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για την ευκολότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε σημείο επαφής τους με το Δημόσιο. Η διαμόρφωση Ψηφιακών ΚΕΠΑ, θα διευκολύνει σημαντικά τους συμπολίτες μας με αναπηρία, οι οποίοι μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν από γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούσαν υπερβολικά την πιστοποίηση της αναπηρίας.

Η Κυβέρνησή μας δίνει έμφαση στην κοινωνική πολιτική, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και στην υλοποίηση ειδικών πολιτικών για συμπολίτες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ