Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΕΓΕΣΥΚ: Στη μοίρα του το Κ.Ψ.Υ. – η μοναδική ψυχιατρική δομή πρωτοβάθμιας στην Κέρκυρα

Στη μοίρα του το Κ.Ψ.Υ. – η μοναδική ψυχιατρική δομή πρωτοβάθμιας στην Κέρκυρα –

Εγκαλείται η διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Ψ.Υ. το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του.

Δε φτάνει που είναι υποστελεχωμένο κατά 70% κυρίως από παραϊατρικές ειδικότητες, αδιαφορώντας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην κοινότητα έχει εγκαταλειφθεί και κτιριακά.

Επανειλημμένα έχει κρουστεί ο κώδωνας του κινδύνου, τόσο για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και για τη κτιριακή κατάσταση του κέντρου.

Σήμερα κατά τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, σε ένα χώρο που εξυπηρετεί και παιδιά, λόγω πτώσης της οροφής κάτι για το οποίο η διοίκηση είχε ενημερωθεί εγγράφως.

Όμως το πρόβλημα δε σταματάει εδώ, τουαλέτες που δε λειτουργούν, χημική τουαλέτα στη μέση της αυλής, σάπιες υποδομές, βουλωμένες αποχετεύσεις, επικίνδυνος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτόν το χώρο, ο οποίος κατά την άποψή μας είναι ακατάλληλος κτιριακά, τον επισκέπτονται τα παιδιά μας.

Ερωτάται η διοίκηση τι έχει πράξει για τις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Ψυχικής Υγείας;

Ποιο είναι το πλάνο της για την επαναλειτουργία των κινητών μονάδων;

Τι σκοπεύει να κάνει με το παλαιό ωδείο που έχει πάρει έγκριση να λειτουργήσει ως Κ.Ψ.Υ και Ιατροπασιδαγωγικό; – ξεχάσαμε πιθανόν θα είναι μέσα στα “ακίνητα φιλέτα” που θα δοθούν για μακροχρόνια μίσθωση στους ιδιώτες-

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ