Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση σε ερώτηση (και) Αλ. Αυλωνίτη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία

Την 9η Σεπτεμβρίου 2022, είκοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία.

Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 1177/27.09.2022 Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υπουργός Τουρισμού. Στο έγγραφο αυτό γίνονται μόνο γενικές αναφορές στο νομοθετικό καθεστώς, καθώς και στις διάφορες ερμηνείες των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία και το έργο των τουριστικών γραφείων και των  τουριστικών λεωφορείων. Δεν ζητήσαμε με την ερώτηση μας την επανάληψη των διατάξεων, ζητήσαμε την επίλυση των συνεχών προβλημάτων και την προστασία των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών και εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία. 

Φαίνεται δυστυχώς πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί ασάφεια ως προς το καθεστώς  εκτέλεσης συγκοινωνιών, αφήνοντας  έτσι αυτό το τουριστικό κλάδο στην τύχη του.

Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να  λυθούν  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η απρόσκοπτη άσκηση του συγκοινωνιακού τους έργου.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης : 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ