Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καταχειροκροτήθηκε η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και του Ωδείου Κερκύρας με την Ιωάννα Βλάχου στο Παλέρμο

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Παλέρμο η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και του Ωδείου Κερκύρας με την Ιωάννα Βλάχου στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής. Μια συνδιοργάνωση του Πρόγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Università degli Studi di Palermo και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Οι μουσικοί του Ωδείου Κερκύρας πλαισίωσαν την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας δημιουργώντας ένα κοινό μουσικό σώμα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Μια ορχήστρα που συνόδευσε με τον καλύτερο τρόπο την μοναδική Ιωάννα Βλάχου. Μαζί τους ο πιανίστας Σπύρος Κοντζιάλης. Την διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο μαέστρος Σπύρος Ράλλης.

Μουσικοί και σολίστ κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Εξαιρετικές στιγμές τόσο για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου όσο και για τους σπουδαστές του Ωδείου Κερκύρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ωδείου Κερκύρας και η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας συγχαίρουν όλους τους συντελεστές αυτής της μοναδικής μουσικής βραδιάς. Τους νεαρούς μουσικούς και τους καθηγητές τους που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Τον εξαιρετικό πιανίστα κ. Σπύρο Κοντζιάλη, τον έμπειρο μαέστρο κ. Σπύρο Ράλλη και φυσικά τη σολίστ της βραδιάς κ. Ιωάννα Βλάχου η φωνή της οποίας καθήλωσε το κοινό.
Τέτοιες υποδειγματικές συνεργασίες προβάλουν και προάγουν με τον καλύτερο τρόπο τη μουσική παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ