Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Γυμνός ο «βασιλιάς» της υγείας στην Κέρκυρα

Οι πρόσφατες παραιτήσεις των δυο ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά και η στάση του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υ.Π.Ε. και της διοίκησης του νοσοκομείου απέναντι στα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η δομή, γεννούν με ανασφάλεια και ερωτηματικά την τοπική κοινωνία.

Το κακό κλίμα που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και οι παραιτήσεις των ιατρών που μέχρι πρότινος κάλυπταν καίριες θέσεις σ’ αυτό αποδυναμώνουν την υπηρεσιακή ετοιμότητας της δομής και καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική τη λήψη ουσιαστικών και δραστικών αποφάσεων για τη στελέχωση του νοσοκομείου μας με το απαραίτητο δυναμικό.

Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν πείστηκε από τα τρανταχτά επιχειρήματα που της παραθέσαμε στην πρόσφατη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής μας στη Βουλή για το επιτακτικό της άμεσης προκήρυξης των άγονων θέσεων που αφορούν το Νοσοκομείο μας. Δεν πείστηκε ούτε η 6η Υ.Π.Ε., καθώς ουδέποτε ο διοικητής της θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στην επιστολή που του στείλαμε λίγες μέρες μετά την ένταξη της Κέρκυρας στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης.
Φαίνεται από τις εξελίξεις, ότι δεν πείσθηκε ούτε καν η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου, που αντί να διατρανώσει ετούτα τα επιχειρήματα με τον πιο πομπώδη τρόπο συνεχίζει να διοικεί τη δομή δημιουργώντας παρά επιλύοντας προβλήματα.

Το κύμα των υγειονομικών μεταναστών από το νησί μας προς τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές δεν πρόκειται να μειωθεί με τέτοιες λογικές και πρακτικές παρά με συντονισμένες προσπάθειες. Χάσαμε την ευκαιρία μέσα στη δίνη της πανδημίας να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να θωρακίσουμε το νοσοκομείο μας. Η ένταξή στις Άγονες ζώνες είναι η δεύτερη ευκαιρία που δεν πρέπει να προσπεράσουμε σφυρίζοντας αδιάφορα. Τουλάχιστον εμείς δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς και να βλέπουμε να αποδομείται ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο μας, παρά θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της υγείας και των προβλημάτων της.

Οι μόνοι που δεν βλέπουν τη γύμνια του «βασιλιά» είναι οι κυβερνώντες και διοικούντες που συνεχίζουν να κομπάζουν και να φωτογραφίζονται με κάθε ευκαιρία. Τους καλούμε να τολμήσουν να το κάνουν σε κάθε διακομιδή στην απέναντι ηπειρωτική ακτή που χαρακτηρίζει πλέον την υγειονομική μας περίθαλψη και πιστοποιεί τη γύμνια των επιλογών τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ