Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Ξεπεράστηκε και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο για το μεγάλο έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας. Σύντομα ο Διαγωνισμός»

Με αφορμή  την τελική έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, του μεγάλου έργου Ύδρευσης της Κέρκυρας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ανήμερα της 48ης επετείου από την ίδρυση της νέας Δημοκρατίας και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο για το μεγάλο έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας ξεπεράστηκε. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά στο αμέσως προσεχές διάστημα τον διαγωνισμό για το έργο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης της Ύδρευσης Κέρκυρας μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 146 εκατομμυρίων Ευρώ,  μετά και την έγκριση σήμερα από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Το έργο προβλέπει:

– την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας με τα έργα προσαγωγής νερού και τα λοιπά συνοδά τεχνικά έργα.

– την κατασκευή λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων καθαρισμού νερού Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας.

– την λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσης Αποσκλήρυνσης νερού Χρυσηίδας.

– την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση εξωτερικών δικτύων212 χιλιομέτρων,   δεξαμενών και αντλιοστασίων.

– και τα σχετικά έργα οδοποιΐας και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το έργο στο πλαίσιο ΣΔΙΤ έχει χρόνο κατασκευής δυόμιση ετών, ενάμιση έτος πλήρωση και δοκιμαστική λειτουργία και 26 έτη λειτουργίας.

Το κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 120 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα καλυφθούν 60 εκατομμύρια Ευρώ.

Ευχαριστώ τον  Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη και βεβαίως τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να επιτύχουμε και να δρομολογήσουμε επιτέλους την οριστική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας της Κέρκυρας. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Κέρκυρα.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ