Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανοιχτό για το κοινό το Θρυλικό ”χωριό του Μπουα” στα Δανίλια Κέρκυρας

Τις πόρτες του έχει ανοίξει για το κοινό το Danilia Village στα Δανίλια για βόλτα, καφέ στο παραδοσιακό καφενείο, επίσκεψη στο Μουσείο και φαγητό στο εστιατόριο (κατόπιν κράτησης).

Τις πόρτες του έχει ανοίξει για το κοινό το Danilia Village στα Δανίλια για βόλτα, καφέ στο παραδοσιακό καφενείο, επίσκεψη στο Μουσείο και φαγητό στο εστιατόριο (κατόπιν κράτησης). Καθημερινά επισκέψιμο από 10:00-22:00 Ένα χωριό έμβλημα μιας άλλης εποχής, ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα της Κέρκυρας, στην περιοχή Δανίλια που χάραξε τη δική του ιστορία μέσα στο χρόνο βρίσκεται ξανά κοντά μας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις https://www.facebook.com/DaniliaVillage

«Είναι η πιο απίθανη ιστορία»

«Εδώ στην Κέρκυρα», είπε ο Θεόδωρος και τα μάτια του έλαμπαν από περηφάνια, «όλα είναι πιθανά».

Η οικογένεια μου και άλλα ζώα, Τζέραλντ Ντάρελ

Η αγαπημένη «τριλογία της Κέρκυρας» του βρετανού φυσιοδίφη Τζέραλντ Ντάρελ, που πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων στο νησί της Κέρκυρας, έχει μεταφερθεί παραπάνω από μία φορές στην μικρή οθόνη. Η τελευταία τηλεοπτική της απόδοση ολοκληρώθηκε το 2019 μετά από τέσσερις υπέρ-επιτυχημένες σεζόν που ανέδειξαν τις ομορφιές και την μοναδική φυσιογνωμία του νησιού σε τέτοιο βαθμό που το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κοινό ψήφισε την Κέρκυρα ως τη νικήτρια τοποθεσία γυρισμάτων παγκοσμίως στον on line διαγωνισμό για το 2018 EUFCN Location Award. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρετανοί tour operators οργάνωσαν ειδικά πακέτα με ξενάγηση στα μέρη που γυρίστηκαν οι Durells, πακέτα που έγιναν ανάρπαστα.

Πολλά, ίσως τα περισσότερα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς, πραγματοποιήθηκαν στα Δανίλια, στο χωριό-μουσείο του νησιού που οι ντόπιοι το ξέρουμε ως το «χωριό του Μπούα» καθώς ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπούας ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του και εκείνος που είχε την έμπνευση να «γεννηθεί» στην Κέρκυρα ένα πιστό αντίγραφο παραδοσιακού κερκυραϊκού οικισμού.


Το χωριό, που κατασκευάστηκε το 1977, αποτέλεσε και ένα από τα σκηνικά του «Τζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο», της μοναδικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό βρετανό κατάσκοπο που γυρίστηκε στην Ελλάδα.
Πλέον το χωριό έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Grecotel που με περισσή φροντίδα έχει αναλάβει να δώσει στα Δανίλια νέα πνοή, σεβόμενη απολύτως την μέχρι σήμερα ρυμοτομία και αρχιτεκτονική του.

Πολλά, ίσως τα περισσότερα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς, πραγματοποιήθηκαν στα Δανίλια, στο χωριό-μουσείο του νησιού που οι ντόπιοι το ξέρουμε ως το «χωριό του Μπούα»

Εκεί λοιπόν, στη δροσερή αυλή του παραδοσιακού καφενείου, στην πλατεία του χωριού, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και την αυθεντική τοπική κουζίνα, καθώς θα ταξιδεύετε στην ιστορία και την παράδοση της Κέρκυρας. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται με αγάπη στις κουζίνες του χωριού, με προτίμηση στις συνταγές των νησιών του Ιονίου και εκλεκτά βιολογικά υλικά.

Μέσα στο χωριό λειτουργεί και το Λαογραφικό Μουσείο, πλούσιο σε εκθέματα και μοναδικά αντικείμενα/Photo: Νίκος Πηλός

Δίπλα στο Καφενείο βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγ. Ειρήνης με το παραδοσιακό κερκυραϊκό καμπαναριό, κτίσμα ξέχωρο από τον κυρίως ναό. Μέσα στο χωριό λειτουργεί και το Λαογραφικό Μουσείο, πλούσιο σε εκθέματα και μοναδικά αντικείμενα, που «αφηγούνται» τα ήθη, τα έθιμα αλλά και την καθημερινή ζωή στην Κέρκυρα του περασμένου αιώνα. Κατόπιν συνεννοήσεως μπορείτε να επισκεφτείτε και το παραδοσιακό ελαιοτριβείο, το οινοποιείο και το τυπογραφείο που επίσης αποτυπώνουν την πορεία των αντίστοιχων δραστηριοτήτων στο νησί.


Αρκεί μια περιήγηση στο κεντρικό καντούνι του χωριού για να χαλαρώσετε και να μεταφερθείτε σε μια περίοδο που η Κέρκυρα ήταν ένα ήρεμο μέρος χωρίς τα πλήθη των τουριστών που έρχονται πια στο νησί από κάθε γωνιά του πλανήτη· εκεί μπορείτε να σουλατσάρετε χωρίς κανένας θόρυβος όπως οι κόρνες των αυτοκινήτων να διακόπτει τη βόλτα σας. Μόνο τα σπουργίτια θα σας «ενοχλήσουν» χαριτωμένα, τα σπουργίτια που τιτιβίζουν κουτσομπολεύοντας τους επισκέπτες καθώς πετούν πάνω από τις στέγες των κτιρίων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ