Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σ.Κροκίδης: Ικανοποίηση για τα άμεσα αντανακλαστικά του Υπουργείου Υγείας στην κρίση του Νοσοκομείου μας.

Ικανοποίηση για τα άμεσα αντανακλαστικά του Υπουργείου Υγείας στην κρίση του Νοσοκομείου μας.
Η έλευση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη στο νησί μας σηματοδοτεί την άμεση αντίδραση που επέδειξε του Υπουργείο Υγείας και η αναπληρώτρια  Υπουργός Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα, αρμόδια για τα Νοσοκομεία, ώστε να διευθετηθεί αυτή η μίνι κρίση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των 4 συμπολιτών μας ιατρών. Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης αποδεικνύει παράλληλα την σημασία που δίνει στην στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και το ενδιαφέρον για την Κέρκυρα, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ήδη όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε κύριος Γιάννης Καρβέλης έχει δρομολογηθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2 μόνιμων ιατρών για την παθολογική κλινική και επίκειται η δρομολόγηση των διαδικασιών για την πρόσληψη επιπροσθέτως δυο επικουρικών παθολόγων ιατρών. Παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες και για την ενίσχυση των υπολοίπων κλινικών, όπου έχουν διαπιστωθεί κενά και δυσλειτουργίες.

Η Παθολογική κλινική όμως είναι πρωτευούσης σημασίας για την λειτουργία του δευτεροβάθμιου
νοσηλευτικού ιδρύματος, δηλαδή του Νοσοκομείου μας και μετά την ατυχή έμπνευση του ΣΥΡΙΖΑ να
ενοποιήσει τις δυο παθολογικές κλινικές «πέτυχε» την αποδυνάμωση με τη δραστική  μείωση του αριθμού των υπηρετούντων ιατρών.

Βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε γιατί η διαδικασία ενίσχυσης σε στελέχωση του Νοσοκομείου μας, είναι μια διαρκής και δυναμική διαδικασία, αφού για πολλά χρόνια υπολειπόμαστε  της αναγκαίας στελέχωσης, όπως επίσης θα πρέπει να τεθούν στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος των αρμοδίων και θέματα που σχετίζονται με την συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριολογικών υποδομών του Νοσοκομείου.

Πέρα όμως από την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας ήδη ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε επισκέφθηκε και τα Κέντρα Υγείας του νομού, τα οποία αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, τόσο υποστελέχωσης, όσο και κτιριολογικών υποδομών, για να διαμορφώσει, δια ζώσης, προσωπική άποψη για αυτά τα ζητήματα. Θέλω να πιστεύω ότι η Περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων θα τρέξει τις διαδικασίες του προγράμματος που έχει ανακοινώσει για τις αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις στις κτιριολογικές υποδομές των Κέντρων Υγείας όλης της Περιφέρειας μας.

Είναι όντως θετικό ότι η Κυβέρνηση μια κρίση, με τις άμεσες και αναγκαίες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί, την μετατρέπει σε ευκαιρία για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ