Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι διάβολοι του Λουίς Ενρίκε διέσυραν την Κόστα Ρίκα, 7-0 – Η ευρύτερη νίκη στην Ιστορία της Ισπανίας

Περιθώριο… μηδέν άφησαν οι πιτσιρικάδες της «ρόχα» στους Κεντροαμερικανούς, συντρίβοντάς τους με συνοπτικές διαδικασίες. Τρομεροί μπελάδες για τη Γερμανία

Η ανισομετρία Ισπανών και Κοσταρικανών, στο παιχνίδι που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική
για τον πέμπτο όμιλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου, έγινε αισθητή από το πρώτο λεπτό της μεταξύ τους αναμέτρησης. Ο Λουίς Ενρίκε μάλλον ξόρκισε τους πιτσιρικάδες που αποτελούν την εθνική Ισπανίας, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έφτασε στον ημιτελικό του περυσινού Euro και του Nations League, να μη φύγουν από το γήπεδο αν δεν φάνε… λαρύγγια. 

Γεννηθήτω το θέλημά του. Το τελικό 7-0, η ευρύτερη νίκη της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, που έδειξε την… πλάτη της στο 6-1 επί της Βουλγαρίας το 1998, έδειξε το αυτό. Από το 11′, που σκόραρε ο Ντάνι Όλμο ύστερα από την πάσα του Πέδρι, έως το 98′, η «ρόχα» υπήρξε καταιγιστική σε βαθμό… κακουργήματος και έβαλε όσα μπορούσε, ενδεχομένως και λίγο… λιγότερα. 

Ο χορός των γκολ ήταν τρελός και οι Ισπανοί ήταν, εκτός από… σέξι, άκρως αποτελεσματικοί: είχαν… 100% σε τελικές εντός εστίας, αφού έκαναν εφτά σε όλο το παιχνίδι.

Ποιες ήταν αυτές; Του Μάρκο Ασένσιο, που έκανε το 2-0 στο 21′, του Φεράν Τόρες, που ύστερα από πέναλτι που κέρδισε ο Τζόρντι Άλμπα από τον Ντουάρτε, πέτυχε το τρίτο γκολ της Ισπανίας στο 31′, του ιδίου παίκτη που σκόραρε το τέταρτο στο 54′. 

Ο Γκάβι, στην ηλικία των 18 και 110 ημερών, έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην Ιστορία της διοργάνωσης, όταν έκανε με ένα εξαιρετικό πλασέ, με το εξωτερικό, το 5-0 στο 75′. Ακριβώς στο 90′, ο Κάρλος Σολέρ της Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε το έκτο γκολ της Ισπανίας, ενώ ο Άλβαρο Μοράτα πέτυχε το έβδομο στο 93′. 

Με αυτό το αποτέλεσμα μπαίνει σε μπελάδες η… Γερμανία, η οποία ηττήθηκε στη δική της πρεμιέρα για τον Ε’ όμιλο με σκορ 2-1 από την Ιαπωνία. Το συγκρότημα του Χάνσι Φλικ θα παίξει με την Ισπανία στις 27 Νοεμβρίου (21:00), όμως το πρόβλημα είναι ότι η Κόστα Ρίκα, που έγινε βορά στις ορέξεις των… διάβολων της «Ρόχα», είναι πολύ αδύναμη, οπότε οι Ασιάτες θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν τους 6 βαθμούς.

Αν οι Ιάπωνες νικήσουν τους Κεντροαμερικανούς και οι Γερμανοί δεν επικρατήσουν των Ισπανών -οι οποίοι δεν έχουν διάθεση να μπλέξουν- τότε θα αποκλειστούν για τα νοκ άουτ από τη δεύτερη αγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα της οποίας δύο ποδοσφαιριστές, οι Πέδρι και Γκάβι, έγιναν οι πρώτοι κάτω των 20 ετών που έπαιξαν βασικοί σε παιχνίδι Παγκόσμιου Κυπέλλου. 

Ισπανία (Λ. Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64′ Μπαλντέ), Γκάβι (57′ Σολέρ), Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Πέδρι, Τόρες (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69′ Γουίλιαμς), Όλμο.
Κόστα Ρίκα (Λ. Σουάρες): Νάβας, Μαρτίνες (46′ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72′ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61′ Ρουίς), Κοντρέρας (61′ Σαμόρα).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ