Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κιβωτός του Κόσμου: Έξαλλος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας με τον πατέρα Αντώνιο – «Εκμεταλλεύτηκε τη θέση του με επίφαση το ράσο»

«Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών», επισήμανε

Εξαγριωμένος με τον πατέρα Αντώνιο
, για όσα φέρεται να έκανε στην Κιβωτό του Κόσμου, είναι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την υπόθεση, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήταν σκληρή, έτσι έπρεπε να είναι, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος».

Μεταφέροντας τα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα με τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, ο κ. Χρυσοστόμος επισήμανε ότι ο πατέρας Αντώνιος στις δύο εβδομάδες που ήταν στην πόλη «επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμειξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα».

Ακόμα, σημείωσε ότι ο ίδιος τον κάλεσε στο γραφείο του στη μητρόπολη Μεσσηνίας «με την πρεσβυτέρα και δύο στελέχη του ΔΣ του τοπικού. Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη».

Μάλιστα, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις δωρεές και τη διαχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε ότι «ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν. Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;».

«Όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες», πρόσθεσε ο κ. Χρυστόστομος.

«Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ