Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Φ.Ε. Μάντζαρος» Σειρα Εκδηλώσεων για τον Νικηφόρο Θεοτόκη σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών & Δ.Ν.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 η «Ιερά Μητροπολη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ» και η «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος» πραγματοποιούν από κοινού και συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη, συνδέοντας τους δυο εμβληματικούς για τη ζωη του τόπους, τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, όπου λειτουργούσε και κήρυττε και το οίκημα της ΦΕΜ, όπου γεννήθηκε. 

Το πρωί στις 09:00πμ θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ κ. Νεκτάριο, θα ακολουθήσει μικρή ομιλία από τον Εφημέριο του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβύτερο Αθ. Κοκκινοπουλο, ενώ στη συνέχεια, παρουσία τμήματος του μουσικού σώματος της ΦΕΜ, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση σε κρύπτη, εντός του Ναού, οστών του Νικηφορου Θεοτόκη.

Στη συνέχεια, στις 11:30πμ, στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος (οδός Φιλαρμονικής αρ. 23), παρουσία του Σεβασμιωτατου, θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΦΕΜ κ. Ιωάννη Τριβιζά, θα ακολουθήσουν ομιλίες για την ιστορική διαδρομή του Νικηφορου Θεοτόκη από τους κ.κ. Ιωάννη Πιερρη, τ. Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκυρας και Κωνσταντίνο Θυμη Θεολόγο – Ιστορικό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Συνόλου Ξύλινων Πνευστών της «Μαντζαρος», υπό την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπυρου Ρουβα. 

Η παρουσία των συμπολιτών μας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα, αφού επιχειρούμε με τις εκδηλώσεις αυτές, να φωτιστεί μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα, όπως ο Νικηφορος Θεοτοκης, και αυτό γίνεται συνδέοντας, για πρώτη φορά, τους τόπου γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε. 

Εκ του Δ.Σ. της Φ.Ε.Μ. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ