Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τουρκία: «Να συνειδητοποιήσει ότι η επιθετική στάση δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά»

Την ίδια στιγμή το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας εξαγγέλλει νέα έξοδο του 4ου πλωτού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ στην Ανατολική Μεσόγειο

Τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο σε αντιδιαστολή με την επιθετική στάση της Τουρκίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε άρθρο του που φιλοξενείται στην ειδική έκδοση του Euro2day με τους New York Times «World Review 2022».

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή». Είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις συνεχιζόμενες Τουρκικές προκλήσεις, μέσω άρθρου στην ειδική έκδοση του Euro2day με τους New York Times «World Review 2022».

«Ελπίζω κάποια στιγμή και η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην περιοχή δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κι ενώ το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας εξαγγέλλει νέα έξοδο του 4ου πλωτού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ στην Ανατολική Μεσόγειο και σταδιακά σε όλη την Γαλάζια Πατρίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει την επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν επιτέθηκε με προσβλητικό τρόπο στον Νίκο Δένδια, προφανώς εκφράζοντας την ενόχληση της Άγκυρας από τις διπλωματικές επιτυχίες της Ελλάδας.

«Δύναται να υπάρχει τέτοιος Υπουργός Εξωτερικών ; Δύναται να εκπροσωπείται με αυτό τον χαζό, αλλοπρόσαλλο τρόπο η διπλωματία μιας χώρας; Πόσο θλιβερή κατάσταση;», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ενδεικτικό της καλής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, μια νέα αμερικανική βάση δημιουργείται στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Πρόκειται για βάση των αμερικανικών εξελιγμένων UAV MQ-9 Reaper.

Τρία αμερικανικά drones του ίδιου τύπου διαπραγματεύονται ήδη να αγοράσουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στέλνοντας μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, το αμερικανικό «George H.W. Bush CSG» και το ιταλικό «Cavour» πλέουν στο Ιόνιο, ενώ γαλλικά μαχητικά Rafale συνεχίζουν την συνεκπαίδευση με ελληνικά μαχητικά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ