Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κώστας Τζαβάρας: Ζήτησε να αντικατασταθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με επιστολή που απέστειλε στην ΚΟ της ΝΔ

Αντικαθίσταται την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας
, λίγα 24ωρα πριν τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας με θέμα την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σχετικά με την αντικάτασταση του βουλευτή κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι «έγινε κατόπιν αιτήματός του». 

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν στηρίξει τις «ελπίδες» τους για διάβρωση της πλειοψηφίας στην επιτροπή σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση συναδέλφου τους ενόψει της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας σε ενδεχόμενη διαφοροποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι o Kώστας Τζαβάρας ασκήσε δριμεία «επίθεση» του στους δικαστικούς λειτουργούς για κωλυσιεργία στην υπόθεση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Στην επιτροπή η ΝΔ διατηρεί πλειοψηφία 10 βουλευτών έναντι 9 της αντιπολίτευσης και πολλές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της θεσμών λαμβάνονται πλειοψηφικά.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι για τις παρακολουθήσεις. Μετά από αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία των 2/5 ια κληθούν προς ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και οι Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ