Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα λευκά «ντύθηκε» η Φλώρινα – Πανέμορφο το χιονισμένο Νυμφαίο (Εικόνες, Βίντεο)

Κάτοικοι και τουρίστες απόλαυσαν το «λευκό» τοπίο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Βόρεια Ελλάδα και αρκετές περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά με το θέαμα να είναι πανέμορφο.

Το χωριό Νυμφαίο στη Φλώρινα είναι ορεινός οικισμός που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος.

kknkjnkkjkj

Δείτε τις εικόνες του kozanimedia.gr

kjnkjknkjk

xxxx

Το Νυμφαίο στη Φλώρινα περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Τα τελευταία χρόνια και με τη συμβολή σημαντικών ατόμων που κατάγονται από το χωριό, έχει γίνει πόλος έλξης αξιόλογου τουρισμού.

mkklkjnkj

Στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωρίο. Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούνται αρκούδες, οι οποίες έχουν κατασχεθεί από αρκουδιάρηδες και ζωολογικούς κήπους, και αρκετοί λύκοι αντίστοιχα —ζώα για τα οποία θεωρείται αδύνατη η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ