Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κωνσταντινόπουλος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Δεν θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα – Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να πάει σε δεύτερη Κυριακή

«Εμείς λέμε στον κόσμο και σε αυτούς που θα μας ψηφίσουν τι θα πράξουμε»

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
, μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με τις εκλογές, όπου και τόνισε ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα κανένας να πάει σε δεύτερη Κυριακή», ενώ παράλληλα ερωτηθείς στο αν οι παρακολουθήσεις καθιστούν απαγορευτική μία μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι «βάζουμε τρία ζητήματα, το πρώτο είναι το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με τις εκλογές: Εγώ αυτό που εισπράττω είναι δεν θα έχει τη δυνατότητα κανένας να πάει σε δεύτερη Κυριακή, θα είναι τέτοια τα ποσοστά τα οποία θα πρέπει να γίνει συνεννόηση από την πρώτη Κυριακή.

Εμείς θα μιλήσουμε με αυτούς που θα μιλήσει ο κόσμος, ο κόσμος θα αποφασίσει. Εμείς έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα ότι έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο όταν θα πάρουμε την τρίτη εντολή θα το θέσουμε στη δημοσιότητα. Θα βάλουμε το πρόγραμμά μας ότι θέλουμε από την πρώτη Κυριακή να γίνουν εκλογές και δεύτερον έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εμείς δεν θα κάνουμε πρωθυπουργό ή τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς λέμε στον κόσμο και σε αυτούς που θα μας ψηφίσουν τι θα πράξουμε.

Ερωτηθείς ποιος θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός: Κατά τη γνώμη μας μπορεί να είναι και από τη Βουλή, μπορεί να είναι οτιδήποτε ο οποίος θα μπορεί να υλοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία.

ΔΗΜ: Αυτό που λέτε δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο που υπάρχουν συμμαχικές κυβερνήσεις δηλαδή δεν τίθεται θέμα στη Γερμανία …

Αν συμφωνείτε για το μοντέλο της Γερμανίας τότε πρέπει να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα οι οποίοι συμφωνούν σε αυτό, εγώ το δέχομαι αυτό που λέτε. Το μοντέλο της Γερμανίας είναι μοντέλο πρώτου-δεύτερου, το μοντέλο αυτό είναι στην Ελλάδα με βάση τις δημοσκοπήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, το μοντέλο και οι δύο υποψήφιοι επικεφαλής αποδέχονται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και θα υποστηρίξουμε πολιτικές οι οποίες θα είναι σοσιαλδημοκρατικές.

Ερωτηθείς αν οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις είναι απαγορευτικός παράγοντας για πιθανή συνεργασία με τη ΝΔ αν ο λαός φέρει πρώτο κόμμα τη ΝΔ: Εμείς έχουμε πολιτική άποψη και βάζουμε τρία ζητήματα, το πρώτο είναι το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας. Αυτές είναι οι απόψεις μας, αυτά είναι τα θέματά μας έτσι θα πορευτούμε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ