Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος: Εκδηλώσεις για τον Νικηφόρο Θεοτόκη

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιτυχία και ιδιαίτερο επιστημονικό – ιστορικό ενδιαφέρον, η σειρά κοινών εκδηλώσεων της «Ιεράς Μητρόπολης Κερκυρας, Παξων & ΔΝ» και της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», αφιερωμένων σε μια ιστορική φυσιογνωμία του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και της Κερκυρας, τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη (1731 – 1800). 

Η κεντρική ιδέα των εκδηλώσεων ήταν να συνδεθούν οι δυο εμβληματικοί τόποι της ζωής του, ο ιστορικός Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, όπου λειτουργούσε και κήρυττε και το οίκημα που στεγάζεται η «Μαντζαρος», όπου και γεννήθηκε. 

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ κ. Νεκτάριο. 

Ακολούθησε κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο και στη συνέχεια μικρή ομιλία από τον Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου, Πρωτοπρεσβύτερο Αθ. Κοκκινοπουλο, που αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Νικηφορου Θεοτόκη. 

Στον Ιερό Ναό παρέστη τμήμα του μουσικού σώματος της ΦΕΜ, το οποίο παιάνισε Προσευχή, κατά την τελετουργία κατάθεσης σε κρύπτη, εντός του Ναού, οστών του Νικηφορου Θεοτόκη.

Στον Ι.Ν. παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι όλων των Αρχών του τόπου. 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ομιλίες στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου, των Αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου. 

Αρχικώς την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΦΕΜ κ. Ιωάννης Τριβιζάς, τονίζοντας τη σημασία της τιμώμενης προσωπικότητας, την σημαντικότητα των εκδηλώσεων αυτών, αλλά και εξαιρώντας την συνεργασία της Ιερας Μητρόπολης με την Φιλαρμονική «Μαντζαρος». 

Ακολούθησαν ομιλίες για την ιστορική διαδρομή του Νικηφορου Θεοτόκη από τους εξαίρετους ομιλητές κ.κ. Ιωάννη Πιερρη, τ. Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκυρας και Κωνσταντίνο Θυμη Θεολόγο – Ιστορικό.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία του Συνόλου Ξύλινων πνευστών της «Μαντζαρος», υπό την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπυρου Ρουβα. 

Για τις σημερινές εκδηλώσεις, που φώτισαν ιστορικά μια σημαντική, για την Κέρκυρα, προσωπικότητα, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Ιερά Μητροπολη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοκκινοπουλο, ιδέα του οποίου ήταν η διενέργεια των εκδηλώσεων αυτών, τον αξιότιμο κ. Ιωάννη Πιερρη, τ. Προεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας που μας έκανε την ξεχωριστή τιμή να είναι ένας εκ των ομιλητών, τον κ. Κωστα Θυμη, Θεολόγο – Ιστορικό, τους Μουσικούς της ΦΕΜ που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις, καθώς και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ