Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσμικά απαράδεκτη η διαδικασία λήψης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το ψήφισμα του Νοσοκομείου

Μετά από την με αριθμ. Πρωτ. 43292/ 10-11-2022 Πρόσκληση του Προέδρου πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοέμβρη 2022 η 27η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ‘’Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας’. Εισηγητής του θέματος ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης ‘’Κερκυραϊκή Αναγέννηση’’ Χρυσόστομος Μπούκας.

Στην εξάωρη συζήτηση του θέματος αφού τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρόντων θεσμικών συλλογικοτήτων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπως γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζομένοι σ’ αυτό, ο εισηγητής κατέθεσε ένα σχέδιο Ψηφίσματος προκειμένου να ψηφιστεί από το Δ.Σ. Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων έγιναν κάποιες επισημάνσεις και αλλαγές στο κατατεθειμένο ψήφισμα. Επίσης και η Δήμαρχος αφού τοποθετήθηκε εισηγήθηκε κάποιες προσθήκες στο προτεινόμενο ψήφισμα.

Η παράταξη ΛΑ.ΣΥ. κατέθεσε δικό της ψήφισμα και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με το ψήφισμα του Χρ. Μπούκα. Το ψήφισμα της ΛΑ.ΣΥ. έλαβε τις ψήφους των μελών της.
Οι υπόλοιποι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν το ψήφισμα του εισηγητή Χρ. Μπούκα , ο οποίος αφού κατέγραψε τις προταθείσες αλλαγές, συμφωνήθηκε λόγω της προχωρημένης ώρας να προβεί το επόμενο διήμερο στην καταγραφή τους στο Ψήφισμα που είχε προτείνει, ώστε να ολοκληρωθεί η σύνταξή του και να αποσταλεί αρμοδίως.

Μετά την αποστολή του τελικού κειμένου του Ψηφίσματος στις 13-11-2022 από τον Εισηγητή σε όλους τους συναδέλφους η διαδικασία για το ψήφισμα του Νοσοκομείου Κέρκυρας ολοκληρώθηκε.
Παρά ταύτα και μετά την αδικαιολόγητη πάροδο 10 ημερών από την 27η συνεδρίαση του ΔΣ παράτυπα, αντιθεσμικά και αντιδεοντολογικά το Προεδρείο του ΔΣ με πρωτοβουλία του Προέδρου και σε συνεργασία με την Δήμαρχο εμφάνισαν και ένα νέο ψήφισμα της Δημάρχου το οποίο δεν είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ. Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή είναι αντιαυτοδιοικητική και έγινε με κομματική κυβερνητική σκοπιμότητα.

Ο Πρόεδρος μάλιστα προκάλεσε νέα συνεδρίαση δια περιφοράς (29η) από την οποία, όπως ανακοίνωσε, πλειοψήφησε το ψήφισμα της Δημάρχου με 17 ψήφους, το οποίο δεν είχε συζητηθεί και δεν είχε τεθεί σε ψηφοφορία στην 27η δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ!!!
Με τα δεδομένα αυτά θεωρούμε ότι το ψήφισμα της Δημάρχου δεν έχει ληφθεί σύννομα και επομένως δεν έχει ισχύ.

Θεωρούμε ότι όσα συμβαίνουν στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και του Προέδρου του ΔΣ, υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την αποδυναμωμένη από νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ λειτουργία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες για την προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών στο Δήμο και θ΄αγωνιστούμε για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και την έξοδο σ’ ένα δημοκρατικό και προοδευτικό ξέφωτο.
Κέρκυρα 29 Νοέμβρη 2022
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
1) Κώστας Γρηγοριάδης
2) Μαρία Δρυ
3) Γιώργος Καρύδης
4) Χρυσόστομος Μπούκας
5) Άντζελα Ρίγγα
6) Φανή Τσιμπούλη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ