Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαμαρτυρία από τους εκπαιδευτικούς ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στην υπουργο Παιδείας, την Δημοτική & Περιφερειακής αρχή

Τη δική τους απάντηση απέναντι στις ανούσιες φιέστες της υπουργού Παιδείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής, του κάθε παρατρεχάμενου που έσπευσε να φωτογραφηθεί με μια υπουργό, έδωσαν η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, η Ένωση Γονέων, το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες μαθητές εκπαιδευτικοί, φοιτητές κι εργαζόμενοι, οι οποίοι με δυνατή φωνή διατράνωσαν τη διαμαρτυρία τους κι απαίτησαν ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Με συνθήματα για σύγχρονα ασφαλή κτίρια, για κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ, για την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και για την ακρίβεια που πλήττει ειδικά τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, οι συγκεντρωμένοι μετέτρεψαν σε «κηδεία» τα εγκαίνια της υπουργού, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένα από τα συνθήματα. Τα εγκαίνια έγιναν με μικρή παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών, αφού ο μεγάλος όγκος της εκπαιδευτικής κοινότητας βρισκόταν έξω από το σχολείο.

Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, είναι η καταστολή και η τρομοκρατία αφού η αστυνομία έσπευσε να σταματήσει την πορεία πολύ πριν το 4ο λύκειο, που ήταν και ο τελικός στόχος της κινητοποίησης.

Αποδείχτηκε όμως επίσης ότι το οργανωμένο κίνημα, πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να κάνει κουρέλι τα σχέδια κατασταλτικών μηχανισμών και κυβέρνησης κι έτσι οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο του 4ου ΓΕΛ, χαλώντας τη φιέστα που είχαν ετοιμάσει.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Όπου και να πηγαίνουν θα βρίσκουν μπροστά τους αγωνιζόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κι εργαζόμενους, οι οποίοι θα διεκδικούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην καθημερινότητα μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ