Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε 40χρονη μητέρα χτυπά πλέον η καρδιά της 21χρονης Έμμας – Αισιόδοξοι οι γιατροί

H μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και η επέμβαση είχε διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες

Στο σώμα μιας 40χρονης μητέρας χτυπάει πλέον η καρδιά της 21χρονης Έμμας που βρήκε τραγικό θάνατο στη Θεσσαλονίκη
, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στην άσφαλτο.

H μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και η επέμβαση είχε διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η γυναίκα βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη τους δύο τελευταίους μήνες καθώς έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Mετά την επέμβαση είναι σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Ωνασείου διασωληνωμένη ενώ υποστηρίζεται ακόμα η καρδιακή της λειτουργία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του προβλήματος το οποίο προϋπήρχε.

Οι γιατροί που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν την πολύ δύσκολη επέμβαση, μίλησαν μετά την ολοκλήρωσή της. «Το μόσχευμα έφτασε τα ξημερώματα, λέει ο καρδιοχειρουργός Νεκτάριος Κογεράκης. Δεχτήκαμε μια προσφορά από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πήγαν συνάδελφοι και αξιολόγησαν το μόσχευμα, θεώρησαν πως ήταν καλό και προχώρησαν στη λήψη του. Η άφιξη του μοσχέυματος έγινε νωρίς το πρωί και η μεταμόσχευση τελείωσε πρερίπου στις 14:00. Αυτή τη στιγμή, η ασθενής είναι στην εντατική και όπως σε κάθε μεταμόσχευση, οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες» δήλωσε ο ένας εκ των δυο γιατρών που ενημέρωσαν για το χειρουργείο.



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά ενώ οι γονείς της βρίσκονται έξω από τη μονάδα, πολύ συγκινημένοι με τη δωρεά οργάνων που έγινε από την άτυχη κοπέλα.

Τα υπόλοιπα όργανα της δωρεάς μεταφέρθηκαν σε Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ