Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσιάρας στον Παναγιώτη Τζένο: H κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την αναμόρφωση δομών ανηλίκων και τη διοικητική ενοποίησή τους

O Παναγιώτης Τζένος μίλησε στην εκπομπή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα

«Οι αποκαλύψεις για την “Κιβωτό του Κόσμου” σοκάρουν, κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι αυτά συνέβαιναν
», δήλωσε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM και στην εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την αναμόρφωση δομών ανηλίκων και τη διοικητική ενοποίησή τους, ενώ σημείωσε πως «πολλές δομές δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θα θέλαμε, κυρίως λόγω υποστελέχωσης».

Τόνισε επίσης πως οι εισαγγελικές Αρχές κάνουν εξαιρετική δουλειά και προστατεύουν τα παιδιά από αρνητικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρίσκονται.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, έκανε λόγο για ευαίσθητες περιοχές στην άρση του απορρήτου στα πολιτικά πρόσωπα, η οποία περνά μέσα από την έγκριση του προέδρου της Βουλής.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το νομοσχέδιο -η συζήτηση του οποίου ξενικά αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής- δίνει ένα σαφές πλαίσιο με ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε η άρση να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών.

Τέλος, είπε πως κατασκευάζονται επτά νέα δικαστικά μέγαρα σε όλη τη χώρα και ότι ετοιμάζεται το νέο Πρωτοδικείο της Αθήνας πάνω από το Εφετείο, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2026.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ