Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοσκόπηση MARC: Μπροστά με 8 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – «Νικητής» ο Μητσοτάκης σε όλα τα crash test

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24%

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η ΝΔ συγκεντρώνει 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Την ίδια στιγμήο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλα τα ερωτήματα στο crash test με τον Αλέξη Τσίπρα.

MARC: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 32%, χάνοντας μόλις 0,4% από τη μέτρηση του Οκτωβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελαφρά άνοδο κατά 0,3%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%. Το ΚΙΝ.ΑΛ. έρχεται τρίτο, με 11,3%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 2,3%. Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9,3%.

Στο crash test των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα αδιαφιλονίκητα πρώτος είναι ο πρωθυπουργός, με μεγάλη διαφορά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα ερωτήματα: Από την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και της τουρκικής προκλητικότητας μέχρι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη.

prothesi-psifou

MARC: Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ισοζύγιο 47,8% – 51,4% θετικών και αρνητικών γνωμών, αντιστοίχως. Δεύτερος ο Ν. Ανδρουλάκης (34,3%-52,2%) και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (33,7% θετικές γνώμες-65,6% αρνητικές).

Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη Ν.Δ. αυτοδύναμη (31,3%), έναντι 14,%, που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ., έναντι 43,6%, που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25.

Δείτε βίντεο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ