Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Σφαγή» Τσελέντη – Παπαδόπουλου για τους σεισμούς: «Αυτή η καρέκλα έχει καρφιά»

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει»

«Σφαγή» ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Άκη Τσελέντη, με αφορμή τους σεισμούς που «χτύπησαν» χθες, Τρίτη, την Εύβοια και έχουν ταρακουνήσει πολύ μεγάλο της χώρας, προκαλώντας – όπως είναι λογικό – μεγάλη ανησυχία στους πολίτες.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος –χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάσει- αναφέρθηκε στον κ. Τσελέντη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για αν αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση».

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» κατέληξε.

«Αυτή η καρέκλα έχει καρφιά»

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Τσελέντης εμφανίστηκε στην εκπομπή του MEGA και έδωσε τη δική του αιχμηρή απάντηση, σε όσα είπε ο συνάδερφός του νωρίτερα.

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες» είπε αρχικά, εμφανώς εκνευρισμένος.

«Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να ‘μαζέψω’ τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος» κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

Μια κόντρα που κρατάει χρόνια…

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο σεισμολόγοι έρχονται σε κόντρα δημοσίως.

Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook είχε κατηγορήσει τον συνάδελφό του ότι δήλωσε ψευδή ηλικία στην προσπάθεια διεκδίκησης της θέσης του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, είχε αναφερθεί στα μέλη της επιτροπής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σύσταση της επιτροπής φίλα προσκείμενη στον Τσελέντη και αναξιοκρατική διαδικασία ανάδειξής του σε Διευθυντή του Γεωδυναμικού.

Tέλος, ο καθηγητής είχε καλέσει συνάδελφό του να παραιτηθεί «τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Τσελέντη, ο οποίος έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένες επιθέσεις από συγκεκριμένη κλίκα με αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο».

«Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την πρόοδο της διαδικασίας εκλογής προσπαθούν ως έσχατο μέσο να με εκφοβίσουν διασύροντας με στη κοινή γνώμη που βέβαια δεν μπορεί να έχει γνώση της νομοθεσίας» τόνισε ο κ. Τσελέντης.

Μάλιστα, είχε δηλώσει πως «κινούμαι ήδη νομικά εναντίον αυτού αλλά και όσων με άτιμους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν το κύρος, την ηθική και την επιστημονική μου υπόσταση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ