Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου: Οι μονάδες παιδικής προστασίας λειτουργούσαν χωρίς κανόνες

«Τα ορφανοτροφεία, όπως τα λέγαμε παλιά, τώρα τα λέμε μονάδες παιδικής προστασίας, δεν είχαν κανόνες», είπε η κ. Μιχαηλίδου

Για τις καταγγελίες
που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου και για τους κανόνες λειτουργίας των μονάδων παιδικής προστασίας μίλησε στο «Πρωινό Μας» και τη Φαίη Σκορδά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «τα ορφανοτροφεία, όπως τα λέγαμε παλιά, τώρα τα λέμε μονάδες παιδικής προστασίας, δεν είχαν κανόνες. Τι σημαίνει κανόνες; Σημαίνει στελέχωση, δηλαδή ότι ανά πέντε παιδιά έχω έναν κοινωνικό λειτουργό. Ότι δεν γίνεται να έχω βρέφη και να μην έχω βρεφοκόμο. Ότι δεν γίνεται να μην έχω συμβεβλημένο γιατρό με τη μονάδα μου. Αυτό για εμένα είναι αυτονόητο».

«Πριν μπω στον χώρο της παιδικής προστασίας, δεν γνώριζα ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει για τα ορφανοτροφεία, για τις αρχαιότερες κοινωνικές δομές στη χώρα. Έχουμε στην ιστορία μονάδα παιδικής προστασίας από το 1666, στην Κέρκυρα. Ακόμα μέχρι το 2022 δεν είχαμε κανόνες. Έδωσα μεγάλη μάχη για να μπουν κανόνες. Για εμάς είναι μια μεγάλη δικαίωση μέσα σε όλη αυτή τη δυσκολία», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ