Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ειδικός αναλύει: Τί μαρτυρά η γλώσσα του σώματος του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Aνάλυση των δύο προσωπικοτήτων μέσα από το πρίσμα των κινήσεων του σώματος και της εκφοράς λόγου

Ο Μάριος Βογιατζής
, ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας του σώματος και ανίχνευσης ψεύδους ανέλυσε την γλώσσα του σώματος όταν μιλούν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Ο Μάριος Βογιατζής έκανε στην εκπομπή LIVE NEWS μία ανάλυση των προσωπικοτήτων του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας μέσα από το πρίσμα των κινήσεων του σώματος και της εκφοράς λόγου αυτών των δύο προσώπων που μονοπωλούν με τις προς διερεύνηση ενέργειές τους την επικαιρότητα.

Ο ειδικός αρχικά επικέντρωσε την προσοχή του τόσο στην λεκτική όσο και στην συμπεριφορική στάση της Σταματίας Γεωργαντή και σχολίασε: « Η πρεσβυτέρα παρουσιάζεται πιο επιθετική, ενώ ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο.

»Η πρεσβυτέρα κουνάει το δάχτυλο, μιλάει για τα κακά παιδιά, ωστόσο επαναλαμβάνει την λέξη ”υποτίθεται”. Ο λόγος της δεν δείχνει καθόλου σίγουρος για αυτό που συμβαίνει».

Μάλιστα ο κ. Βογιατζής προς επίρρωση της θέσης του τονίζει ότι η πρεσβυτέρα καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης, που έχει διάρκεια 16 λεπτά, λέει τακτικά φράσεις όπως ” κατά την γνώμη μου” και ”εγώ θεωρώ”.

Πάνω σε αυτή την παρατήρηση ο ειδικός εξήγησε ότι όταν υπάρχει λεκτική εξέταση, τέτοια σημάδια έχουν μεγάλη σημασία.

Ενώ σχετικά για τον ιερέα ανέλυσε ο κ. Βογιατζής: «Στην αρχή (της συνέντευξης) παρατηρούμε ότι λέει ”σαν να είναι γεγονός”, ξέρετε έλεγαν ”γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει” στην ανάλυση της συμπεριφοράς αυτό ισχύει».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ