Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κακοκαιρία Άριελ: Σοβαρά προβλήματα στην Κατερίνη – Πλημμύρισαν σπίτια – Σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο (Εικόνες, βίντεο)

Ο δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μεγάλη ποσότητα βροχής έφερε στην Πιερία
η κακοκαιρία «Άριελ», αφήνοντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή γύρω από την Κατερίνη και τα χωριά στην Πιερία.

Δεκάδες είναι οι κατοικίες που πλημμύρισαν, ενώ ανέβηκε η στάθμη σε πολλούς χειμάρρους και αρδευτικά κανάλια εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

KATERINI_1

KATERINI_2

KATERINI_3

KATERINI_4

KATERINI_5

KATERINI_6

KATERINI_7

Με το πρώτο φως την Πέμπτη, έγινε ορατό το μέγεθος των προβλημάτων στην Παραλία Κατερίνης και την Κατερινόσκαλα.

Προβλήματα εντοπίζονταν στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, καθώς ο όγκος του νερού έκανε δύσκολη την αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο.

Ο δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κλειστά ήταν την Πέμπτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν λειτούργησαν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

KATERINI_8

KATERINI_9

KATERINI_10

Δύσκολή ήταν η κατάσταση στον Πλαταμώνα όπου φερτά υλικά έφραξαν δρόμους και προκάλεσαν ζημίες σε ισόγειες κατοικίες και καταστήματα.

Στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, καταγράφηκαν 160 χιλιοστά βροχής. Σημαντικές είναι οι ζημιές στον Πλαταμώνα, σε όλο το μήκος από τους Νέους Πόρους έως το Λιτόχωρο. Στον Πλαταμώνα, μάλιστα, κόπηκε δίκτυο με αποτέλεσμα να βυθιστούν οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ