Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πατούλης για κακοκαιρία Άριελ: Ευτυχώς όλα πήγαν καλά – Δεν έχει λήξει ο συναγερμός ετοιμότητας

Τι είπε για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και στην υπόθεση της «Κιβωτου του Κόσμου».

Αρχικά, ο κ. Πατούλης μίλησε για την κακοκαιρία Άριελ, που «σάρωσε» αρκετές περιοχές της χώρας.

«Εμείς προφανώς έπρεπε να είμαστε σε επιφυλακή, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Βεβαίως δεν έχει λήξει ο συναγερμός ετοιμότητας αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ετοιμότητα, αλλά πάντα με την επιστήμη της μετεωρολογίας θα πρέπει να της δίνουμε τα όπλα να είναι ακόμη πιο έγκριτη. Όσον αφορά στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς στον Ταύρο και τα φαινόμενα πλημμύρας που παρατηρούνται, έχουμε ενισχυμένη εποπτεία και με την ΕΥΔΑΠ. Αυτό θέλει μία δεξαμενή ανάσχεσης, υπήρχε μία δεξαμενή αλλά η γη που θα γινόταν δόθηκε και δεν απαλλοτριώθηκε από παλαιότερα χρόνια. Εμείς βρισκόμαστε σε συνεργασία με ένα στρατόπεδο για να γίνει εκεί η δεξαμενή ανάσχεσης, πιστεύω θέλει ένα διάστημα 1 με 2 χρόνια», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέσα από ένα master plan όλες εκείνες οι στρατηγικές, ώστε να μην δούμε όλες τις παλιές καταστάσεις των πλημμυρικών φαινομένων παρά ότι η κλιματική κρίση υπάρχει πλέον. Μέσα από αυτά τα master plan εκτελούμε έργα σε όλη την Αττική δημιουργούν καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση. Είναι «κόκκινο σημείο» όμως αυτός ο δρόμος που προαναφέρθηκε, υπάρχουν και άλλα κόκκινα σημεία. Υπάρχουν στο Μενίδι σημεία, στα οποία εκτελούνται έργα πολλών εκατομμυρίων, αλλά και στα δυτικά της Αθήνας. Μεγάλα έργα εκτελούνται και στον φαληρικό όρμο το οποίο όμως έργο δεν είχε δοθεί ολοκληρωμένο, τελείωσε όμως αυτό».

Αναφορικά με την πρόληψη για τα χιόνια, επεσήμανε πως: «Πέρσι περάσαμε μία χιονόπτωση που ήταν πρωτοφανής, ωστόσο είμαστε έτοιμοι αναφορικά με τους περιφερειακούς δρόμους, όπως ήμασταν και τότε με τη μεγάλη χιονόπτωση και το ότι βρέθηκαν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους, τώρα η συνεργασία μας με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ καλή».

«Η Περιφέρεια κάνει τον κτιριακό και λειτουργικό έλεγχο των δομών»

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατούλης μίλησε για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Καταρχάς να πω ότι ό,τι γίνεται σε επίπεδο κακοποίησης παιδιών αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα έγκλημα και αυτό θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπίζεται. Οι κοινωνικές δομές παίρνουν αδειοδότηση από τους δήμους, οι περιφέρειες αυτό που κάνουν χρόνια είναι δύο φορές τουλάχιστον ετησίως να ελέγχους αν τηρούνται οι όροι είτε επίπεδο κτιριακό της δομής είτε σε επίπεδο αριθμού φιλοξενουμένων κι επιστημόνων που βρίσκονται εκεί υπάρχουν και άλλες κρατικές δομές που βλέπουν διαχειριστικά και συμπεριφορές που είναι εκεί τις ελέγχει ο εισαγγελέας ανηλίκων. Εμείς κάνουμε κτιριακό έλεγχο όσον αφορά στον αριθμό που ποιοτικά βγαίνει ότι η δομή αυτή μπορεί να λειτουργεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με τους ελέγχους που έκανε η υπηρεσία μας στην Κιβωτό του Κόσμου δεν υπήρχε κάτι, γιατί εάν δεν ήταν εντάξει θα έπαυε η λειτουργία της μέχρι να ελέγξουν αυτό ο κομμάτι και να το διορθώσουν. Αιφνιδιάζομαι από πολλά που ακούω και διαβάζω. Προφανώς κανείς δεν είχε αντιληφθεί αυτά που διαβάζει, διότι δεν θα υπήρχαν τόσοι αρωγοί γι’ αυτή τη δομή. Σε δεκάδες καταστάσεις που ο καθένας έλεγε «κάντε δωρεές στην Κιβωτό», όλο αυτό είχε κερδηθεί από μία εικόνα. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι άνθρωποι άφηναν ή είχαν αφήσει την περιουσία τους στην «Κιβωτό». Άρα είχε κερδηθεί ότι εάν κάνεις κάτι εκεί, θα το κάνεις για τα παιδιά, ποιος δεν θέλει να βλέπει παιδιά ευτυχισμένα;», υπογράμμισε.

Για το εάν η «Κιβωτός του Κόσμου» είχε ζητήσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης ανέφερε πως: «Όταν ήμουν δήμαρχος στο Μαρούσι νομίζω κάτι είχαμε δώσει, αλλά όσο είμαι στην Περιφέρεια, είχαν ζητήσει να δοθεί χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για κάποιο κτίριο που θέλανε να το κάνουν πολιτιστικό και ήθελε την αντίστοιχη ανάπλαση. Οι υπηρεσίες μας είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, δεν έστεκε νομικά και το ζήτημα σταμάτησε εκεί».

«Υπάρχουν κρατικοί φορείς που κάνουν ή ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τον διαχειριστικό έλεγχο. Αυτό δεν είναι της Αυτοδιοίκησης όμως. Σε επίσκεψή μου παλιά ως  δήμαρχος είχα διαπιστώσει ότι υπάρχουν δομές με φροντιστήρια, μ παιδιά που εκπαιδεύονται όμως δεν μπορείς να ξέρεις αυτό που μπορεί να ξέρει μία άλλη διαχειριστική αρχή που το έχει αναλάβει. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν τα έκανε μόνο ένας, ήταν πολλοί που έκαναν πολλά, γιατί αυτή η εικόνα υπήρχε», ανέφερε συμπληρωματικά ο κ. Πατούλης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ