Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολή Στ. Γκίκα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης

για την Προστασία των Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Επιστολή προς του Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα την προστασία των δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν το 2015 στους πολίτες που είχαν πάρει δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας απελευθέρωσε την ισοτιμία του νομίσματος. Σημειώνει ότι το ωφελούμενο κεφάλαιο αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 2 δις Ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την επιδείνωση των συνθηκών δανεισμού.

Ο κ. Γκίκας ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα ενεργοποίησης του άρθρου 10 παρ. 21 ν. 2251/1994, όπου προβλέπεται ο καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των τραπεζών από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει ότι πληρείται η προϋπόθεση ύπαρξης αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι οι δανειολήπτες έχουν καταβάλει πολλαπλάσια χρήματα από τα αρχικά κεφάλαια δανεισμού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ