Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλ. Αυλωνίτης για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Για νομοσχέδιο έκτρωμα που διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ έχει ξεσηκώσει πλατύ κύμα κοινωνικής αντίδρασης πανελλαδικά μίλησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει βάθος μέσα στην κοινωνία, έχει περάσει στο DNA της και δεν το έχετε κατανοήσει κι αυτό το αναγνωρίζει όλος ο πολιτικός κόσμος” είπε συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε πως κανένας Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει εκφραστεί θετικά για την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Εξήγησε πως πατώντας στα υπαρκτά προβλήματα της υποστελέχωσης που σκόπιμα δημιούργησε η ΝΔ, δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ξεπουλώντας τα όλα και σημείωσε πως η κυβέρνηση εξοφλεί γραμμάτια, τηρώντας συμφωνίες με μεγαλοπαράγοντες της Υγείας, ενώ ταυτόχρονα εξαθλιώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ασθενών που δεν αντέχουν οικονομικά να εξυπηρετηθούν σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Υπογράμμισε πως θίγονται οι γιατροί του ΕΣΥ, οι ελέυθεροι επαγγελματίες γιατροί και πως αυτός όμως που θα πληρώσει το μάρμαρο είναι ο λαός. “Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι η ταυτόχρονη απασχόληση γιατρών στο δημόσιο και ιδωτικό τομέα θα στέλνει καθημερινά πελατεία του ΕΣΥ στους επιχειρηματίες της υγείας. Δεν νομιμοποιείστε να το κάνετε αυτό! Πρόκειται για ορισμό της καταστροφής της δημόσιας περίθαλψης” είπε συγκεκριμένα.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μίλησε για βίαιη ανατροπή ενός κοινωνικού κεκτημένου των τελευταίων 40 ετών στην υγεία και επεσήμανε πως το ίδιο έκανε ο κ. Χατζηδάκης στην Εργασία και η κ. Κεραμέως στην Παιδεία, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση αφού άφησε το λαό να πεινάσει με την πληθωριστική κρίση και να παγώσει με την ενεργειακή κρίση, τώρα τον αφήνει και γυμνό υγειονομικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στην Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κέρκυρα ανέφερε πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο 15 γιατροί έφυγαν από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπως και δειυθυντικά στελέχη, πως η παθολογική κλινική έχει μαραζώσει, πως οσονούπω θα κλείσει το ακτινολογικό τμήμα και πως συνολικά υπολειτουργεί το νοσοκομείο, ενώ τα Διαπόντια Νησιά δεν έχουν γιατρούς.

Παράλληλα, κατέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας λέγοντας πως όλα αυτά συμβαίνουν στο νοσοκομείο της ναυαρχίδας του Τουρισμού για τη χώρα μας, το οποίο εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 250.000 κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ