Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσσαλονίκη: «Αστυνομική αυθαιρεσία ο πυροβολισμός στο 16χρονο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Έξω από το Ιπποκράτειο Ρομά

«Δυσανάλογη χρήση βίας σε σχέση με το περιστατικό, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρουν την ευθύνη»

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης τραυματίστηκε από πυροβολισμό οργάνου της τάξης στη Θεσσαλονίκη 16χρονος Ρομ, όταν έφυγε χωρίς να πληρώσει σε βενζινάδικο. Ο έφηβος, πατέρας ενός μωρού 1,5 έτους
, φέρεται να προσπάθησε να εμβολίσει δίκυκλο της Αστυνομίας και γι’ αυτό έγινε χρήση όπλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελλάδας.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, με Ρομά να έχουν συγκεντρωθεί έξω από αυτό εν είδει διαδήλωσης και να σχεδιάζουν πορεία, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 19:00. 

Από τη μεριά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζει «σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας» τον τραυματισμό του 16χρονου.   

«Ο σοβαρός τραυματισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από όπλο αστυνομικού, επειδή δεν πλήρωσε το ποσό των 20 ευρώ για καύσιμα και δεν συμμορφώθηκε στις εντολές της αστυνομίας, αποτελεί άλλη μια περίπτωση δυσανάλογης χρήσης αστυνομικής βίας σε σχέση με το διαπραχθέν έγκλημα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρουν ακέραια την ευθύνη για την δημιουργία ενός κλίματος ασυδοσίας και αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ